10 mai 2016 Comentarii 0

10 MAI, ZIUA REGALITĂȚII: Mesajul Principesei Margareta | VIDEO

10 MAI, ZIUA REGALITĂȚII: Mesajul Principesei Margareta | VIDEO

10 MAI este marcată ca sărbătoare națională, potrivit legii nr. 103/2015, publicată în Monitorul Oficial din 18 mai 2015, fiind ZIUA REGALITĂȚII.

Potrivit prezentei legi, cu această ocazie, Parlamentul, Președintele României, Guvernul și celelalte autorități publice centrale și locale organizează manifestări cultural-artistice pentru sărbătorirea acestei zile.

Ziua de 10 Mai a mai fost sărbătoare națională în perioada în care forma de guvernământ în România era regatul. 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria poporului român — la 10 mai 1866, Carol I a fost instalat ca domnitor al României, iar la 10 mai 1881, a fost proclamat regatul.

Din 1866 și până la momentul abdicării regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Națională a României și se sărbătorea cu mult fast.

Principesa Margareta a transmis un mesaj cu ocazia celebrării celor 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credinţă faţă de ţară:

„În acest secol şi jumătate, Coroana a dat românilor încredere şi mândrie, exemplu şi însufleţire, arătând mereu drumul înainte.”, spune Alteţa Sa.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei aminteşte circumstanţele istorice de o importanţă nodală în istoria României, ce se celebrează pe 10 mai: „Sărbătorim împreună 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credinţă faţă de ţară. În acelaşi an, Suveranul promulga constituţia care definea ţara noastră drept “un singur stat indivizibil, sub denumirea de România.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/qQVyxQp6PCs” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Castelul Peleş va găzdui astăzi pentru prima dată ceremoniile dedicate sărbătorii de 10 mai. Mii de invitaţi sunt aşteptaţi la Peleş. Peste 300 de oaspeţi vor ocupa Sala Florentină, Sala Coloanelor şi Salonul Maur, unde vor fi întâmpinaţi de Alteţa sa Regală Principesa Margareta.

Înainte de venirea familiei regale, la ora 13:30 va avea loc înălţarea Stindardului Familiei Regale, pentru prima dată după 1947, pe catargul Castelului. Evenimentele dedicate Zilei Regalităţii se vor încheia la ora 19:30.

Post-ul 10 MAI, ZIUA REGALITĂȚII: Mesajul Principesei Margareta | VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – 10 MAI, ZIUA REGALITĂȚII: Mesajul Principesei Margareta | VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Simona Halep și-a aflat adversara împotriva căreia va sparge gheața în 2016! ^Caroline Garcia iese pentru prima oară în calea campioanei noastre

Simona Halep și-a aflat adversara împotriva căreia va sparge gheața în 2016! ^Caroline Garcia iese pentru prima oară în calea campioanei noastre – În primul tur al turneului de tenis …]

Sport 0 Comentarii

Și-a decapitat soția pentru că l-a înșelat pe Skype

Și-a decapitat soția pentru că l-a înșelat pe Skype – Un bărbat din Marea Britanie este acuzat că și-a ucis soția după ce a aflat că aceasta vorbește cu un …]

Sport 0 Comentarii

Valentina Pelinel, fotografie cât 1000 de cuvinte pe Facebook despre „tatăl copilului”

Valentina Pelinel, fotografie cât 1000 de cuvinte pe Facebook despre „tatăl copilului” – Mai multe pe rtv.net Post-ul Valentina Pelinel, fotografie cât 1000 de cuvinte pe Facebook despre „tatăl copilului” …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*