129 de cai au tropăit cu folos la Circuitul Salonul Calului / GALERIE FOTO
25 aprilie 2016 Comentarii 0

129 de cai au tropăit cu folos la Circuitul Salonul Calului / GALERIE FOTO

129 de cai au tropăit cu folos la Circuitul Salonul Calului / GALERIE FOTO

Etapa de primăvară a Circuitului Salonul Calului, desfășurată între 21 – 24 aprilie, la Clubul Equestria, a adunat la start 129 de cai, care au participat la 16 probe de sărituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate. În probele mai ușoare, sportivii înscriși au avut alături cai de nivel competițional mai mic, care valoarează între 10.000 și 15.000 euro, însă în cadrul probelor dificile au concurat cai experiementați, cu nivel de performanță ridicat, a căror valoare poate ajunge până la 100.000 euro. ASR Principesa Maria a premiat câștigătorii uneia dintre cele mai dificile probe din concurs, Trofeul OCULUS. 

Prima etapă a Circuitului Salonul Calului s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, care a acordat evenimentului titlul de ”Înaltul Patronaj al Principesei Maria a României”. Fiind pasionată de echitație, Alteța Sa Regală a asistat sâmbătă la una dintre cele mai importante probe din concurs, Trofeul OCULUS, la finalul căreia a oferit trofeele sportivilor învingători.

Circuitul Salonul Calului 2016, Etapa I (1)
Circuitul Salonul Calului 2016, etapa I (3)
Circuitul Salonul Calului, etapa I (2)
Circuitul Salonul Calului, etapa I (4)
Circuitul Salonul Calului, etapa I (5)
Circuitul Salonul Calului, etapa I (6)

 

”Ne bucurăm că și anul acesta Salonul Calului a debutat în forță, cu un număr impresionant de cai înscriși în probele de sărituri peste obstacole. Astfel, spectatorii au putut admira evoluția cuplurilor tinere, aflate la început de drum în materie de competiții sportive, dar și performanța cailor și a sportivilor experimentați. De asemenea, ne onorează faptul că Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a alăturat evenimentului nostru, acest lucru fiind un motiv de bucurie pentru noi și o motivație în plus pentru sportivii înscriși în concurs”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Programul evenimentului a fost unul complex, cuprinzând 16 probe de sărituri peste obstacole. Cele mai ușoare probe din competiție au fost cele pentru amatori, debutanți și copii, cu obstacole de până la 1 metru, în timp ce probele de nivel D, C și A sunt adresate cuplurilor cu experiență. Cele mai spectaculoase și dificile probe din concurs au fost Trofeul OCULUS, o probă de nivel C, câștigată de sportivul Cojocariu Aurel, alături de calul său, Lucy Liu; Trofeul CA IMMO, o probă de nivel D, a cărui câștigător a fost reprezentantul Clubului Equestria, Florin Lateș, alături de calul Natasha; Trofeul JOCKEY CLUB, cea mai dificilă probă din concurs, de nivel A, câștigată în urma barajului de Radu Ilioi cu Quintender, urmat în clasament de Ionuț Ursache cu Spacehoper, iar pe locul III s-a clasat Radu Ilioi, cu cel de-al doilea cal, Granini.

Sportivii câștigători ai primei etape a Circuitului Salonul Calului, ediția 2016, au împărțit premii în valoare de 35.000 lei. Circuitul Salonul Calului va continua anul acesta cu încă două etape, ediția de vară având loc între 23 – 26 iunie, iar Finala se va desfășura între 22 – 25 septembrie.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 76 cai (26 proprii şi 50 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferință, asigurând astfel, condițiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informații despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.

Post-ul 129 de cai au tropăit cu folos la Circuitul Salonul Calului / GALERIE FOTO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – 129 de cai au tropăit cu folos la Circuitul Salonul Calului / GALERIE FOTO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

De Amorim își ia cetățenia română, dar pleacă să joace la bulgari

De Amorim își ia cetățenia română, dar pleacă să joace la bulgari – După modelul încercat la un moment dat cu nigerianul Kehinde Fatai, acum la Sparta Praga, Cehia, Astra plănuiește …]

Sport 0 Comentarii

Fosta mare atletă Iolanda Balaș-Soter, decorată post-mortem

Fosta mare atletă Iolanda Balaș-Soter, decorată post-mortem – Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a multiplei campioane olimpice Iolandei Balaș-Soter, anunță Administrația Prezidențială. Șeful statului a …]

Sport 0 Comentarii

Leonard Doroftei a părăsit Federația de Box, supărat pe unul dintre apropiați: ^”A fost dezamăgirea vieții mele!”

Leonard Doroftei a părăsit Federația de Box, supărat pe unul dintre apropiați: ^”A fost dezamăgirea vieții mele!” – După trei ani de mandat, Leonard Doroftei și-a dat demisia funcția de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*