5 aprilie 2016 Comentarii 0

A murit Cornel Patrichi

A murit Cornel Patrichi

Renumitul coregraf Cornel Patrichi, care împlinise 72 de ani pe 1 aprilie, a încetat din viață în locuința lui din București.

Fostul jurat de la ”Dansez pentru tine”, Cornel Patrichi,   a fost diagnosticat în urmă cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se luptă cu boala. Deşi la sfârşitul anului trecut a suferit o nouă operaţie la plămâni, pentru a scăpa de cancer,  lucrurile s-au agravat.

Apropiaţii coregrafului anunțaseră de curând că starea lui este tot mai gravă și se aşteaptă la ce este mai rău. Soţia coregrafului a declarat zilele trecute că a chemat preotul, şi a precizat că organismal soţului ei a început să cedeze. Foştii lui colegi de la „Dansez pentru tine” i-au transmis atunci mesaje de încurajare.

„Îmi pare rău că nu am putut fi alături de el atunci când a avut nevoie mai mare. Ştiti cum e, în unele momente parcă îţi este ruşine să suni pentru a întreba”, a spus Emilia Popescu la ProTV, în cadrul emisiunii „La Măruţă”.

Cornel Patrichi s-a născut la București pe data de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în același an, că balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, unde a apărut în revistă “Carabus”.  În anul 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare că să fie maistru, devenind astfel și coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, și pentru televiziune și în filme.

S-a spus despre el că este creatorul variete-ului de televiziune din România. Presa l-a numit ”regele dansului în comunism”, dar l-a apreciat și ca fiind cel care a dus coregrafia de televiziune la rang de artă. Cornel Patrichi, actor și coregraf, a cunoscut succesul pe scenele teatrelor din țară și străinătate, în televiziune, dar și în film.

Post-ul A murit Cornel Patrichi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – A murit Cornel Patrichi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Steaua este aproape să facă primul transfer important

Steaua este aproape să facă primul transfer important – Steaua n-a adus niciun fotbalist dorit în această iarbă, primind doar refuzuri. Este pe cale să transfere primul jucător important: fundaşul stânga Marko Momcilovici …]

Sport 0 Comentarii

Gest incredibil al baschetbalistelor de la ICIM Arad, la un meci internațional: ^Patronul echipei îndeamnă la revoltă în sportul românesc!

Gest incredibil al baschetbalistelor de la ICIM Arad, la un meci internațional: ^Patronul echipei îndeamnă la revoltă în sportul românesc! – Jucătoarele de la BC Univ Goldiș ICIM Arad au …]

Sport 0 Comentarii

A salvat mii de vieţi şi a refuzat să plece din ţară la mai bine! El este românul care a revoluţionat neuroghirurgia! Află-i povestea tristă de viaţă!

A salvat mii de vieţi şi a refuzat să plece din ţară la mai bine! El este românul care a revoluţionat neuroghirurgia! Află-i povestea tristă de viaţă! – Cu o  …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*