13 aprilie 2016 Comentarii 0

Accident feroviar în Germania: Controlor de trafic se juca pe telefonul mobil în momentul tragediei

Accident feroviar în Germania: Controlor de trafic se juca pe telefonul mobil în momentul tragediei

Detalii noi din ancheta accidentului feroviar din Germania, în care 11 persoane și pierdut viața. Controlorul de trafic feroviar acuzat de omor din culă a fost arestat, după ce investigația a confirmat că, în momentul tragediei, acesta se juca pe telefonul mobil. Accidentul feroviar a avut loc pe 9 februarie în Bavaria, unde două trenuri s-au ciocnit frontal.

Anchetatorii citați de presa germană afirmă că atenția sa, care trebuia să se concentreze pe dirijarea traficului feroviar, a fost distrasă de jocul de pe telefon. Astfel, judecătoria din Rosenheim a dispus marți plasarea în arest preventiv a controlorului de trafic, identitatea sa nefiind dezvăluită, transmite Agerpres.

Cele două trenuri care transportau aproximativ 150 de pasageri s-au ciocnit la aproximativ jumătatea drumului de șase  kilometri între stațiunea Bad Aibling și orașul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de granița cu Austria. Controlorul de trafic a transmis semnale eronate celor două trenuri, când și-a dat seama de greșeli, el a încercat să alerteze mecanicii prin sistemul radiofonic de urgență, însă a folosit greșit și acest sistem. Cele două trenuri s-au ciocnit frontal, iar în urma coliziunii 11 persoane au murit și 85 au fost rănite. Accidentul este cea mai mare catastrofă feroviară care a avut în Germania în ultimii zece ani.

Foto: EPA

Post-ul Accident feroviar în Germania: Controlor de trafic se juca pe telefonul mobil în momentul tragediei apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Accident feroviar în Germania: Controlor de trafic se juca pe telefonul mobil în momentul tragediei

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un internațional din România și-a pierdut casa din cauza clubului, care nu i-a mai plătit salariul de 10 luni

Un internațional din România și-a pierdut casa din cauza clubului, care nu i-a mai plătit salariul de 10 luni – Portarul moldovean Nicolai Calancea trăiește un adevărat calvar la Ceahlăul, un …]

Sport 0 Comentarii

Un român a murit, iar alţi doi au fost răniţi într-un accident rutier produs la Roma

Un român a murit, iar alţi doi au fost răniţi într-un accident rutier produs la Roma – Un cetăţean român a murit, iar alţi doi au fost răniţi, într-un grav …]

Sport 0 Comentarii

Cehia a anunţat echipa pentru partida de FED Cup cu România

Cehia a anunţat echipa pentru partida de FED Cup cu România – Cehia a anunţat echipa pentru partida de FED Cup cu România. Petra Kvitova, Karolina Pliskova, Barbora Strycova şi …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*