19 aprilie 2016 Comentarii 0

Acord între Ucraina şi Rusia pentru un schimb de prizonieri. Pilotul ucrainean Nadiei Savcenko ar putea fi eliberat

Acord între Ucraina şi Rusia pentru un schimb de prizonieri. Pilotul ucrainean Nadiei Savcenko ar putea fi eliberat

Pilotul ucrainean Nadia Savcenko ar putea să fie eliberat. Președintele Ucrainei a declarat marți că a ajuns la un acord cu omologul său rus, care ar permite eliberarea femeii condamnate în Rusia la 22 de ani de închisoare după ce autoritățile de la Moscova au acuzat-o de uciderea a doi ziariști ruși în estul separatist al Ucrainei.

„În conversația de ieri cu Putin și în virtutea acordurilor preliminare, cred că am ajuns la un consens privind o anumită procedură pentru eliberarea Nadiei”, a spus Poroșenko, la o conferință de presă, transmite agenția France Presse.

Convorbirea a avut loc chiar în ziua în care un tribunal ucrainean a condamnat la 14 ani de închisoare doi soldați ruși capturați în estul Ucrainei, regiune măcinată de confruntări între armata ucraineană și rebelii separatiști.

Înaintea pronunțării sentinței, Petro Poroșenko a sugerat că dorește să predea Moscovei acești soldați în schimbul eliberării Nadiei Savcenko. Kremlinul a refuzat să comenteze declarațiile lui Poroșenko, dar a confirmat că cei doi șefi de stat au stabilit că Savcenko va putea fi vizitată în închisoare de consulul general al Ucrainei.

Femeia pilot este în greva foamei din 6 martie, iar în prezent se află sub perfuzii. Nadia Savcenko, care a devenit simbol național la ea în țară, a mai făcut greva foamei timp de peste 80 de zile – din decembrie 2014 până în martie 2015.

Nadia Savcenko a fost condamnată la 22 de ani de închisoare pentru moartea a doi ziariști ruși. Totodată, un tribunal rus a găsit-o vinovată și de trecerea ilegală a frontierei cu Rusia, în condițiile în care aceasta susține că a fost răpită de rebeli proruși în zona de conflict din Donbas și apoi predată autorităților ruse.

Ucraina și Occidentul au denunțat un proces politic și o consideră pe Nadia Savcenko o victimă a operațiunilor rusești în Ucraina, unde Rusia este acuzată că susține rebeliunea prorusă cu mijloace militare, ceea ce Moscova dezminte.

Post-ul Acord între Ucraina şi Rusia pentru un schimb de prizonieri. Pilotul ucrainean Nadiei Savcenko ar putea fi eliberat apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Acord între Ucraina şi Rusia pentru un schimb de prizonieri. Pilotul ucrainean Nadiei Savcenko ar putea fi eliberat

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Adrian Mutu l-a făcut praf pe José Mourinho: “Un prefăcut! Ca antrenor, e terminat!”

Adrian Mutu l-a făcut praf pe José Mourinho: “Un prefăcut! Ca antrenor, e terminat!” – Site-ul mirror.co.uk a publicat astăzi un material care conține declarații incendiare ale atacantului român Adrian …]

Sport 0 Comentarii

Blat la Australian Open 2016? Pe o partidă de dublu mixt ^s-au pariat de zece ori mai mulți bani decât în mod normal

Blat la Australian Open 2016? Pe o partidă de dublu mixt ^s-au pariat de zece ori mai mulți bani decât în mod normal – Uriașul scandal referitor la meciurile de …]

Sport 0 Comentarii

Gigi Becali insistă pentru aducerea unui jucător de la Astra

Gigi Becali insistă pentru aducerea unui jucător de la Astra – Steaua insistă pentru transferul unui portar şi al unui fundaş central cu talie, dar şi pentru transferul lui Gabriel …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*