5 mai 2016 Comentarii 0

Acordul pentru încetarea ostilităţilor la Alep a intrat în vigoare

Acordul pentru încetarea ostilităţilor la Alep a intrat în vigoare

Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor între regimul Bashar al-Assad şi insurgenţi în oraşul sirian Alep, unde peste 280 de persoane au fost ucise de la reluarea ostilităților pe 22 aprilie. Departamentul de Stat american a precizat că un armistiţiu în această zonă este în vigoare.

„Un armistițiu a fost pus în aplicare la Alep timp de 48 de ore începând de joi la 1.00 ora locală (miercuri 22.00 GMT)”, potrivit unui comunicat al comandamentului forțelor armate publicat de agenția oficială de presă SANA și televiziunea de stat.
„Am observat o reducere generală a violenţelor în aceste zone, chiar dacă s-au semnalat confruntări în anumite locuri”, precizează diplomaţia americană.
Washingtonul și Moscova au negociat de la începutul săptămânii o reînnoire a acordului de încetare a ostilităților care a fost respectat timp de mai multe săptămâni de la intrarea în vigoare la 27 februarie.
Statele Unite sprijină rebeliunea, în timp ce Rusia susține regimul lui Bashar al-Assad în acest conflict devastator care a făcut peste 270.000 de morți din martie 2011.
De la reluarea ostilităților la Alep pe 22 aprilie, 284 de persoane, dintre care 57 de copii și 38 de femei, au fost ucise în violențele marcate de raiduri aeriene intensive ale regimului și bombardamente cu artileria grea ale rebelilor, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

 

Post-ul Acordul pentru încetarea ostilităţilor la Alep a intrat în vigoare apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Acordul pentru încetarea ostilităţilor la Alep a intrat în vigoare

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Șocant, în Argentina! A căzut din tribune în timpul meciului

Șocant, în Argentina! A căzut din tribune în timpul meciului – Moment șocant duminică, într-un meci din liga a 3-a din Argentina, Torneo Federal A, disputat între Juventud Antoniana și …]

Sport 0 Comentarii

Leo Messi a explicat de ce nu cântă imnul Argentinei

Leo Messi a explicat de ce nu cântă imnul Argentinei – Leo Messi, 28 de ani, a dezvăluit, într-un interviu acordat unui post de televiziune din țara lui, de ce …]

Sport 0 Comentarii

Șova și Hrebenciuc, audiați la DIICOT

Șova și Hrebenciuc, audiați la DIICOT – Senatorul Dan Șova și fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost audiați joi de procurorii DIICOT într-un dosar în care se fac cercetări în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*