19 aprilie 2016 Comentarii 0

Adio, sclavie în fotbalul românesc. Legea insolvenței a fost publicată în Monitorul Oficial

Adio, sclavie în fotbalul românesc. Legea insolvenței a fost publicată în Monitorul Oficial

Modificarea Legii insolvenței inițiată de AFAN și aprobată de Parlamentul României a fost publicată azi în Monitorul Oficial. Datorită acestei modificări, începând de azi, fotbaliștii aflați sub contract cu grupări în insolvență pot depune memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract dacă sunt neplătiți de trei luni.

Până acum, Legea îi lega de clubul în insolvență pe fotbaliști, chiar dacă aceștia nu își primiseră salariile de luni bune.

Articolul 75 al Legii suspenda de drept toate acțiunile judiciare și extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului. Prin modificarea introdusă de AFAN, nu sunt supuse suspendării “procedurile extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federațiilor sportive care funcționează potrivit Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, având ca obiect denunțarea unilaterală a contractelor individuale de muncă sau convențiilor civile ale sportivilor și sancțiuni sportive aplicabile în această situație sau orice alte litigii având ca obiect dreptul sportivului de a participa la competiție”.

Post-ul Adio, sclavie în fotbalul românesc. Legea insolvenței a fost publicată în Monitorul Oficial apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Adio, sclavie în fotbalul românesc. Legea insolvenței a fost publicată în Monitorul Oficial

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Patru românce participă la turneul WTA de la Shenzhen

Patru românce participă la turneul WTA de la Shenzhen – Jucătoarele române de tenis Irina Begu, Monica Niculescu, Andreea Mitu și Patricia Țig vor participa la turneul WTA de la …]

Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României”

Senatorul Haralambie Vochițoiu: ”Vor să șteargă Valea Jiului și Hunedoara de pe harta economică a României” – Guvernul și ai săi tehnocrați par să nu priceapă o iotă din planul …]

Sport 0 Comentarii

Boro a eliminat-o pe United din Cupa Ligii Angliei! Klopp, primul succes la Liverpool / VIDEO

Boro a eliminat-o pe United din Cupa Ligii Angliei! Klopp, primul succes la Liverpool / VIDEO – Middlesbrough (liga a doua) a dat lovitura în Cupa Ligii Angliei! Formația antrenată …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*