18 aprilie 2016 Comentarii 0

Agențiile de turism, suspectate că au „aranjate” prețurile la oferte

Agențiile de turism, suspectate că au „aranjate” prețurile la oferte

Consiliul Concurenței suspectează că agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice şi al menținerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013.

Astfel că, autoritatea a declanşat prima investigaţie în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe Platforma avertizorilor de concurenţă. Investigaţia are ca obiect o posbilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile și/sau puntele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Platforma avertizorilor de concurenţă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii.

 

Post-ul Agențiile de turism, suspectate că au „aranjate” prețurile la oferte apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Agențiile de turism, suspectate că au „aranjate” prețurile la oferte

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Mesajul lui Mihai Morar după maratonul de emisiuni realizate luni! „Ai grijă ce-ți dorești”

Mesajul lui Mihai Morar după maratonul de emisiuni realizate luni! „Ai grijă ce-ți dorești” – Mihai Morar a început săptămâna în forță. Luni, a fost la radio, după care i-a …]

Sport 0 Comentarii

Să râdem cu Gigi! ”Cea mai bună achiziție” a Stelei sunt vreo patru jucători!

Să râdem cu Gigi! ”Cea mai bună achiziție” a Stelei sunt vreo patru jucători! – Dacă în trecut lua la bețe jucătorii, Gigi Becali și-a lăudat toată echipa, după victoria …]

Sport 0 Comentarii

Platini admite că a existat doar o înțelegere verbală cu Blatter pentru suma de 1,8 milioane euro

Platini admite că a existat doar o înțelegere verbală cu Blatter pentru suma de 1,8 milioane euro – Francezul Michel Platini, președintele UEFA, a declarat într-un interviu pentru Le Monde …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*