13 aprilie 2016 Comentarii 0

Alarmant! Cel puțin 95.000 de copii neînsoțiți au cerut azil în Europa anul trecut

Alarmant! Cel puțin 95.000 de copii neînsoțiți au cerut azil în Europa anul trecut

Cel puțin 95.000 de copii neînsoțiți au aplicat pentru azil în Europa anul trecut, de patru ori mai mulți decât în 2014. Informația a ieșit la iveală în urma unei anchete a Biroului pentru Jurnalism de Investigație.

Jurnaliștii au urmărit nivelul migrației în rândul minorilor neînsoțiți în Europa și au cerut date de la guvernele a 29 de țări (27 de state din cadrul Uniunii Europene, plus Norvegia și Elveția). Cu toate acestea, doar 17 state au oferit aceste informații. Astfel, a ieșit la iveală cel puțin 95.070 de copii neînsoțiți au aplicat pentru azil în Europa în 2015, comparativ cu 23.572 în 2014.

Suedia a înregistrat cele mai multe solicitări de azil din partea copiilor neînsoțiți în 2015 — 35.369. Urmează Germania — 14.439, Austria — 9.331 și Ungaria — 8.804.

Cifra este mult mai mare decât estimările anterioare și oferă cel mai clar tablou de până acum privind amploarea migrației printre minorii neînsoțiți în contextul crizei refugiaților de anul trecut, transmite Agerpres. Peste 1,2 milioane de refugiați și imigranți din Orientul Mijlociu și nordul Africii au ajuns anul trecut în Europa în căutare de azil, fugind de războaiele și de sărăcia din țările lor.

Post-ul Alarmant! Cel puțin 95.000 de copii neînsoțiți au cerut azil în Europa anul trecut apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Alarmant! Cel puțin 95.000 de copii neînsoțiți au cerut azil în Europa anul trecut

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Inter, demonstație de forță la Udine. Lideri în Serie A. Duminică, două derby-uri

Inter, demonstație de forță la Udine. Lideri în Serie A. Duminică, două derby-uri – Liderul Inter a făcut o demonstraţie de forţă în deplasarea de la Udinese. Nerazzurrii s-au impus …]

Sport 0 Comentarii

Liga 2, etapa 21-a. Marți seară se joacă incendiarul Gaz Metan – FC Brașov. Programul rundei

Liga 2, etapa 21-a. Marți seară se joacă incendiarul Gaz Metan – FC Brașov. Programul rundei – Liga 2 programează marți și miercuri o rundă intermediară, a 21-a. Primul meci …]

Sport 0 Comentarii

Prinţul Harry va înmâna trofeul la finala dintre Noua Zeelandă şi Australia

Prinţul Harry va înmâna trofeul la finala dintre Noua Zeelandă şi Australia – Prinţul Harry al Marii Britanii va premia câştigătoarea Cupei Mondiale de rugby, trofeul Webb Ellis urmând să …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*