3 mai 2016 Comentarii 0

Alegeri anticipate în Spania. Regele Felipe al VI-lea a semnat pentru convocarea de noi alegeri

Alegeri anticipate în Spania. Regele Felipe al VI-lea a semnat pentru convocarea de noi alegeri

Regele Felipe al VI-lea a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și convocarea de noi alegeri. Scrutinul va avea loc pe 26 iunie.

Este pentru prima dată când șeful statului convoacă alegeri anticipate, pentru motivul că premierul nu a putut fi instalat în funcție, cu competențe depline, din 20 decembrie anul trecut.

Alegerile legislative de la acel moment au generat un parlament fragmentat, iar negocierile între partide nu au dus la o majoritate care să garanteze guvernarea țării, transmite Agerpres.

După cum stabilește Constituția spaniolă, dacă în două luni începând de la prima votare de învestitură, niciun candidat nu va obține încrederea Congresului, regele va dizolva Camera și Senatul și va convoca noi alegeri.

Foto: EPA

Post-ul Alegeri anticipate în Spania. Regele Felipe al VI-lea a semnat pentru convocarea de noi alegeri apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Alegeri anticipate în Spania. Regele Felipe al VI-lea a semnat pentru convocarea de noi alegeri

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Ce ”piesă” și-a tras Giani Kiriță! Fostul dinamovist și-a petrecut Paștele în Grecia, cu noua sa iubită | FOTO

Ce ”piesă” și-a tras Giani Kiriță! Fostul dinamovist și-a petrecut Paștele în Grecia, cu noua sa iubită | FOTO – Fostul mijlocaș dinamovist Giani Kiriță (39 de ani, două titluri …]

Sport 0 Comentarii

Este oficial! Dresorul de câini Cesar Millan nu va fi inculpat pentru cruzime față de animale

Este oficial! Dresorul de câini Cesar Millan nu va fi inculpat pentru cruzime față de animale – Dresorul de câini Cesar Millana scăpat de acuzaţii, după ancheta desfășurată de autoritățile …]

Sport 0 Comentarii

Naționala Spaniei vine îndoliată la amicalul cu România / VIDEO

Naționala Spaniei vine îndoliată la amicalul cu România / VIDEO – Naționala Spaniei vine îndoliată la amicalul cu România, programat pe 27 martie, ora 21:45, pe stadionul ”Cluj Arena”. Federația …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*