27 aprilie 2016 Comentarii 0

Alegeri SUA | Victorii majore pentru Donald Trump și Hillary Clinton

Alegeri SUA | Victorii majore pentru Donald Trump și Hillary Clinton

Donald Trump și Hillary Clinton au înregistrat victorii majore în primarele din cinci state din nord-estul SUA, ceea ce îi aduce mult mai aproape de nominalizarea partidului republican, respectiv democrat la alegerile prezidențiale din toamnă. Donald Trump s-a impus în Maryland, Delaware, Pennsylvania, Connecticut și Rhode Island, transmite CNN. Totodată, Clinton a câștigat la diferență mare în Maryland și Pennsylvania, statele cu cei mai mulți delegați, dar și în Delaware și Connecticut.

Rivalul lui Hillary, Bernie Sanders, a câștigat doar în Rhode Island, însă acesta a anunțat că va rămâne în cursă. Același lucru l-au făcut și republicanii Ted Cruz și John Kasich, care chiar au făcut un acord pentru a-i opri ascensiunea lui Trump.

Șansele ca aceștia să-i detroneze pe favoriți sunt tot mai mici. Donald Trump s-a impus în cele cinci state la o diferență majoră. Mai precis, cea mai mică diferență față de rivalii săi a fost de 30 de puncte. Miliardarul are în prezent 950 de delegații, având nevoie de 1.237 de delegați pentru a obține învestitura înainte de Convenția Republicană din iulie. Cruz şi Kasich încearcă să îl împiedice, astfel încât Convenţia să fie disputată şi delegaţii să poată alege pe cine susţin.

“S-a terminat. Din punctul meu de vedere s-a terminat”, a subliniat Trump în discursul prin care şi-a anunţat victoria marţi seara.

În tabăra democrată, Hillary Clinton are în prezent 90% dintre delegaţii de care are nevoie pentru a deveni prima femeie nominalizată de un partid major din SUA în cursa pentru Casa Albă.

„Fie că eşti democrat, independent sau un republican raţional, ştii că abordarea lor nu va fi  să construiască o Americă în care sporim oportunităţile şi scădem inegalităţile”, a subliniat Clinton, referindu-se la contracandidaţi. Ea a rostit discursul la Philadelphia, unde democraţii vor avea Convenţia în luna iulie.

Foto: EPA

 

Post-ul Alegeri SUA | Victorii majore pentru Donald Trump și Hillary Clinton apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Alegeri SUA | Victorii majore pentru Donald Trump și Hillary Clinton

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Rapid vrea să transfere un portar cu CV

Rapid vrea să transfere un portar cu CV – Digi Sport anunţă că giuleştenii sunt foarte aproape să îl aducă la echipă pe portarul Emilian Dolha (36 de ani). ”Ema” …]

Sport 0 Comentarii

Simone Tempestini, campionul național al României, a terminat Raliul Spaniei pe 3 în Junior WRC și pe 4 în WRC 3

Simone Tempestini, campionul național al României, a terminat Raliul Spaniei pe 3 în Junior WRC și pe 4 în WRC 3 – Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi au avut un …]

Sport 0 Comentarii

Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene. Președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui

Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene. Președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui – Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Cristian Ghinea în funcția …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*