Alimente benefice sănătății ochilor
1 iulie 2015 Comentarii 0

Alimente benefice sănătății ochilor

Alimente benefice sănătății ochilor – Pentru a-ți păstra sănătatea ochilor și pentru a avea o privire luminoasă, include în dieta ta alimente ce ajută în acest sens.

ROȘII

Licopenul se găsește din plin în roșii iar această substanță previne degradarea oculară provocată de lumină. De asemenea, conținutul de vitamina C din roșii ajută  strălucirea ochilor.

SOMON

Somonul este o sursă importantă de acizi grași Omega 3, care reduc riscul degenerării ochilor iar în cazul unei afecțiuni, ajută vindecarea acestora.

MORCOV

Beta-carotenul (care e transformat de organism in vitamina A) ajută la prevenirea degradării celulare de la nivelul ochilor și poate prevenii  cataracta.

PORUMB

Boabele de porumb sunt bogate in zeaxantină și luteină, iar aceștia  reprezintă cei mai importanţi nutrienţi care asigură o sănătate vizuală. O  jumătate de cană de porumb fiert le poate asigura ochilor necesarul acestor substanțe pentru 24 de ore. Dacă incluzi porumbul în dieta poți reduce riscul apariției cataractei și previne pierderea pigmentului de la nivelul irisului.

ULEI DE MĂSLINE

Uleiul de măsline e benefic ochilor ajutând corpul să absoarbă nutrienții din celelalte alimente care sprijină agerimea vizuală.

ALIMENTE VERZI

Spanacul, kale și alimentele verzi în general, sunt bogate în antioxidanți, luteină și zeaxantină. Aceste substanțe pot  absorbi lumina albastră, ce poate dăuna retinei, sprijinind astfel  agerimea  ochilor.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Editorial 0 Comentarii

Din 1 iulie salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată creşte de la 975 de lei la 1.050 de lei

Din 1 iulie salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată creşte de la 975 de lei la 1.050 de lei – De majorare vor beneficia aproximativ 1,5 …]

Editorial 0 Comentarii

PNL încearcă demiterea guvernului Ponta! Liberalii depun astăzi moţiunea de cenzură

PNL încearcă demiterea guvernului Ponta! Liberalii depun astăzi moţiunea de cenzură – Documentul prin care cei de la  PNL  vor să îl demită pe Victor Ponta, va fi depus astăzi …]

Editorial 0 Comentarii

Românii își plantează grădini de legume pe acoperișurile blocurilor

Românii își plantează grădini de legume pe acoperișurile blocurilor – Roșii, pepeni, căpșune, dovlecei, ardei, diverse verdețuri și multe alte legume și fructe pot rodii în grădinile urbane amplasate pe acoperișurile …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*