13 aprilie 2016 Comentarii 0

Anchetă în Belgia după ce o fotografie cu Salah Abdeslam a ajuns în presă

Anchetă în Belgia după ce o fotografie cu Salah Abdeslam a ajuns în presă

Anchetă în Belgia! Cotidianul flamand Het Nieuwsblad a publicat o fotografie cu Salah Abdeslam, realizată în penintenciarul din Bruges, iar acum autoritățile încearcă să afle cum au făcut jurnaliștii rost de această poză.

Fotografia în care suspectul de terorism are barbă și cearcăne a fost intens distribuită pe rețelele de informații și pe site-urile sociale. Este prima imagine cu Salah Abdeslam, suspectat că a jucat un rol-cheie în atentatele din Paris, de la capturarea sa.

Publicată de Het Nieuwsblad, fotografia pune în încurcătură administrația penitenciară, scrie Le Soir. Anchetatorii se întreabă cum  a reușit ziarul să intre în posesia fotografiei și dacă familia deținutului a fost implicată.

„Este o fotografie oficială, făcută în momentul în care deținutul a ajuns la Bruges, la momentul încarcerării sale”, a declarat Kathleen Van De Vijver, purtătoare de cuvânt a administrației penitenciare, potrivit Agerpres.

În condițiile în care Salah Abdeslam nu a fost fotografiat cu telefonul de un gardian al închisorii sau de un membru al familiei se pune întrebarea cum a ajuns o fotografie oficială din dosarul deținutului la jurnaliștii de la Het Nieuwsblad.

Administrația penitenciară urmărește mai multe piste. „Persoana care a difuzat-o are acces profesional la dosarul lui Salah Abdeslam. Poate fi vorba despre un membru al personalului închisorii, de cineva de la poliție, de un magistrat”, a spus Kathleen Van De Vijver, care și-a exprimat regretul pentru scurgerea documentului.

Încarcerat la 19 martie în închisoarea de maximă securitate de la Bruges în așteptarea transferului său în Franța, Abdeslam este deținut într-un regim de securitate special. Potrivit unui gardian contactat de Het Nieuwsblad, regimul său carceral este „strict”. „Un gardian îi verifică celula de opt ori pe oră și lumina este tăiată”, a declarat acesta. O altă sursă citată de cotidianul flamand precizează că Salah Abdeslam ar fi un „prizonier model”.

Salah Abdeslam urmează să fie extrădat în Franța, „în câteva săptămâni”, după cum a anunțat avocatul său. Autoritățile belgiene au decis să amâne extrădarea pentru a-l interoga într-un alt caz. Mai exact, autorităţile îl anchetează pentru tentativă de crimă, pentru implicarea în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa şi în care au fost răniţi patru ofiţeri de poliţie belgieni.

Abdeslam nu a mai colaborat cu autorităţile belgiene după atentatele care au lovit pe 22 martie capitala Belgiei. Teroristul a fost interogat numai o oră înainte de atentatele care au lovit aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi. Iniţial, Abdeslam a cerut să fie judecat în Belgia. El s-a răzgândit însă după atentatele din Bruxelles și a solicitat transferul în Franţa.

Citește și: Ce spune tatăl lui Salah Abdeslam despre acțiunile fiului său terorist

Post-ul Anchetă în Belgia după ce o fotografie cu Salah Abdeslam a ajuns în presă apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Anchetă în Belgia după ce o fotografie cu Salah Abdeslam a ajuns în presă

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Belgia va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA din 5 noiembrie

Belgia va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA din 5 noiembrie – Reprezentativa Belgiei va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA, care va fi dat publicităţii la 5 noiembrie, în …]

Sport 0 Comentarii

Anghel Iordănescu a decis, meciul amical cu Lituania nu se va juca la Cluj-Napoca!

Anghel Iordănescu a decis, meciul amical cu Lituania nu se va juca la Cluj-Napoca! – Partida de verificare programată pe 23 martie între naţionalelei României şi Lituaniei nu va avea …]

Sport 0 Comentarii

VIDEO EXCLUSIV/Obicei inedit de Paște al Andreei Marin. Îi amintește de fiecare dată de mama ei moartă

VIDEO EXCLUSIV/Obicei inedit de Paște al Andreei Marin. Îi amintește de fiecare dată de mama ei moartă – Prezentatoarea emisiunii “Prețuiește viața” își aduce aminte cu drag de copilăria și …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*