9 aprilie 2016 Comentarii 0

Argeş: Peste şapte tone de carne, 1.700 de ouă şi tone de alte produse expirate, confiscate

Argeş: Peste şapte tone de carne, 1.700 de ouă şi tone de alte produse expirate, confiscate

Peste şapte tone de carne expirată, 1.733 de ouă, peste 900 de kilograme de produse lactate, 636 kg de peşte, 80 de litri de lapte şi peste 1.100 kg preparate din carne au fost confiscate, în martie, în urma controalelor desfăşurate în Argeş de inspectorii DSVSA.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş au făcut, în luna martie, 542 de controale în gospodăriile populaţiei din judeţ, precum şi în şcoli, primării, magazine alimentare, hipermarketuri, restaurante, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme, cabinete medicale veterinare, constatând o serie de nereguli pentru care au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, din care şapte avertismente scrise şi 23 de amenzi în valoare totală de 22.500 de lei.

Directorul DSVSA Argeş, Daniel Gelu Lupu, a declarat că în urma controalelor au fost găsite probleme în mai multe zone ale judeţului.

„În cursul lunii martie DSVSA Argeş a efectuat un număr de 542 de controale pentru supravegherea stării de sănătate a animalelor şi a sănătăţii publice. Au fost verificate unităţi cu profil restaurant, bufet, fast food, pizzerie, abatoare, fabrici de preparate carne, fabrici de prelucrare a laptelui, ferme de vaci, porci şi găini, şcoli, depozite alimentare, o unitate de îmbuteliere apă, carmangerii, super/hipermarketuri, magazine alimentare, brutării, patiserii, cofetării, depozite cereale. De asemenea, au fost efectuate controale în 286 de gospodării, două controale în stupine, nouă în cabinete medicale veterinare şi şapte în primării”, a declarat directorul DSVSA Argeş.

DSVSA Argeş a confiscat şi scos din consum 7.694 kg de carne expirată, 1.133 kg din carne, 636 kg peşte, 80l de lapte, 908 kg produse lactate, 1.733 de ouă şi sute de kilograme de alte produse expirate. Valoarea totală a acestor produse a fost de 157.615 de lei.

Post-ul Argeş: Peste şapte tone de carne, 1.700 de ouă şi tone de alte produse expirate, confiscate apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Argeş: Peste şapte tone de carne, 1.700 de ouă şi tone de alte produse expirate, confiscate

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

HCM Rm. Vâlcea a câștigat Memorialul “Constantin Tită”

HCM Rm. Vâlcea a câștigat Memorialul “Constantin Tită” – HCM Rm. Vâlcea a câștigat Memorialul “Constantin Tită” la handbal feminin, sâmbătă, după ce a învins-o pe CS Măgura Cisnădie cu …]

VIDEO EXCLUSIV. Le-a lăsat pe Shakira și Beyoncé baltă pentru a îndeplini ultima dorință a megastarului! Cel mai bun prieten al lui Michael Jackson vine la București!

VIDEO EXCLUSIV. Le-a lăsat pe Shakira și Beyoncé baltă pentru a îndeplini ultima dorință a megastarului! Cel mai bun prieten al lui Michael Jackson vine la București! – Unul din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*