Astăzi este ziua lui Gheorghe Zamfir! Cum îşi serbează ”Regele naiului” aniversarea!
6 aprilie 2016 Comentarii 0

Astăzi este ziua lui Gheorghe Zamfir! Cum îşi serbează ”Regele naiului” aniversarea!

Astăzi este ziua lui Gheorghe Zamfir! Cum îşi serbează ”Regele naiului” aniversarea!

Gheorghe Zamfir  împlineşte astăzi vârsta de 75 de ani şi a decis ca această zi specială să fie sărbătorită cu un concert festiv susţinut la Hard Rock Cafe, unde vr fi prezenţi toţi prietenii artistului, dar şi foarte mulţi fani. 

Supranumit ”Regele naiului”, Gheorghe Zamfir, naist, dirijor și compozitor, s-a născut la 6 aprilie 1941, la Găești, județul Dâmbovița. A urmat, începând din 1955, cursurile Școlii speciale de muzică din București (astăzi Liceul de Muzică ”Dinu Lipatti”), la clasa profesorului Fănică Luca. Maestrul Gheorghe Zamfir la Gala de aniversare ‘Zamfir — 50 de ani pe scenă’, de la Ateneul Român. (31 mai 2014)

16-vedete-Gheorghe-Zamfir-vechi.jpg

 

Obține, în 1959, în cadrul Școlii de muzică, premiul I și titlul de laureat pe țară și, în același an, efectuează primul turneu, în Polonia. Tot acum înregistrează primele sale piese, compoziții proprii în stil folcloric, interpretate cu Orchestra Populară a Radiodifuziunii Române, dirijată de Radu Voinescu.

În 1961, se înscrie la Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din București, pe care l-a absolvit cu o dublă specializare — în pedagogie (1966) și dirijat de cor și de orchestră (1968). La 24 martie 2005, avea să-și susțină doctoratul, obținând calificativul Summa Cum Laude pentru teza intitulată ”Naiul — geneză, evoluție și semnificație”.

La 31 mai 2014, Gheorghe Zamfir a sărbătorit, la Ateneul Român, 50 de ani de carieră, în cadrul galei aniversare „Zamfir — 50 de ani pe scenă”, primind cu acest prilej un trofeu din partea Casei de discuri Electrecord.

Gheorghe Zamfir a interpretat mai multe piese alături de orchestra lui Andre Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a susținut în iunie 2015 la București.

 

Post-ul Astăzi este ziua lui Gheorghe Zamfir! Cum îşi serbează ”Regele naiului” aniversarea! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Astăzi este ziua lui Gheorghe Zamfir! Cum îşi serbează ”Regele naiului” aniversarea!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Concordia Chiajna a prezentat șase noi achiziții

Concordia Chiajna a prezentat șase noi achiziții – Clubul de fotbal Concordia a prezentat joi șase noi achiziții, precum și pe directorul sportiv Daniel Prodan, în cadrul unei conferințe de …]

Sport 0 Comentarii

MAE: Toate zborurile de joi dinspre și către aerorpoturile grecești, ANULATE!

MAE: Toate zborurile de joi dinspre și către aerorpoturile grecești, ANULATE! – Ministerul Afacerilor Externe informează că toate zborurile de joi dinspre şi către aeroporturile de pe teritoriul Greciei au …]

Sport 0 Comentarii

Steaua a transferat un baschetbalist lituanian

Steaua a transferat un baschetbalist lituanian – Steaua CSM EximBank continuă să se întărească înainte de finalul anului: l-a acontat pe lituanianul Simas Galdikas (2,05 metri, 103 kg), jucător în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*