13 mai 2016 Comentarii 0

Atăzi este Sfânta Muceniță Glicheria. Dezlegare la pește

Atăzi este Sfânta Muceniță Glicheria. Dezlegare la pește

Credincioșii creștin ortodocși o pomenesc astăzi pe Sfânta Muceniță Glicheria. Sfântă Glicheria a trăit în secolul al II-lea, în timpul împăratului Antonin și a guvernatorului Savin.

Sfânta Glicheria a fost fiica unui guvernator român. După moartea tatălui s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia. Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus. Refuză și la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus și a sfărâmat-o. Prefectul a poruncit să fie bătută și aruncată în temniță. Dorea că Glicheria să moară prin înfometare. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer și îi aducea hrană. Temnicerul Laodicius văzând această minune, L-a mărturisit pe Hristos în fața prefectului. Pentru această mărturisire temnicerului i se va tăia capul, scrie crestinortodox.ro.

Sfânta Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieșit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, această sfântă muceniță și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Din sfintele ei moaște curgea mir înmiresmat, care vindeca tot felul de boli grele.

Troparul Sfintei Mucenițe Glicheria

Glasul 4

Mielușeaua Ta, Iisuse, Glicheria, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Ține, că să împărătesc întru Ține; și mor pentru tine, că să viez pentru Ține; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, că un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Mucenițe Glicheria

Glasul 3

Fecioară astăzi…
Pe Fecioara și de Dumnezeu Născătoarea Maria iubind, ți-ai păzit fecioria ta nestricată, și din dragostea cea către Domnul îndemnându-te, cu bărbătesc cuget ai pătimit până la moarte. Pentru aceasta Glicheria, cu îndoită cunună, te-a încununat pe tine Hristos Dumnezeu.

Tot astăzi, se face pomenirea:

  • Sfântului Mucenic Laodichie;
  • Sfântului Cuvios Serghie Mărturisitorul;
  • Sfântului Cuvios Pavsicacos, episcopul Sinadei;
  • Sfântului Sfințitului Mucenic Alexandru, episcopul Tiverianiei;
  • Sfântului Cuvios Nichifor, preotul Mănăstirii Efes;
  • Sfântului Cuvios Eftimie cel Nou, ctitorul Mănăstirii Ivirilor din Aton;
  • Sfântului Cuvios Ioan Iviritul;
  • Sfântului Cuvios Gheorghe Iviritul;
  • Sfântului Cuvios Gavriil Iviritul și a monahilor sfinților cuvioși mucenici iviriti.

Foto: crestinortodox.ro.

Post-ul Atăzi este Sfânta Muceniță Glicheria. Dezlegare la pește apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Atăzi este Sfânta Muceniță Glicheria. Dezlegare la pește

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Alexandru Mitriță este pe locul 3 pe scara valorii din Serie B

Alexandru Mitriță este pe locul 3 pe scara valorii din Serie B – Românul Alexandru Mitriță (21 de ani), fost la Viitorul Constanța, a fost titular, vineri seară, în meciul …]

Sport 0 Comentarii

Cupa Ligii. Chiajna – Botoșani (azi, 16.30), Poli – Petrolul (azi, 19.00), CSMS Iași – CFR (azi, ora 21.45)

Cupa Ligii. Chiajna – Botoșani (azi, 16.30), Poli – Petrolul (azi, 19.00), CSMS Iași – CFR (azi, ora 21.45) – Cupa Ligii, meciurile de miercuri Chiajna – FC Botoșani (ora …]

Sport 0 Comentarii

Vedetele sportului românesc i-au premiat pe campionii de juniori

Vedetele sportului românesc i-au premiat pe campionii de juniori – Fosta gimnastă Sandra Izbașa, campioană olimpică la sărituri în 2012, fosta judoka Alina Dumitru, campioană olimpică la categoria 48 de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*