Atenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei C
9 iunie 2015 Comentarii 0

Atenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei C

Atenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei CAtenţie! Peste 1.000 de români morți din cauza hepatitei C – aproximativ  700.000, de persoane sunt afectate de virusul hepatitei C, în România. Anul trecut, in ţara noastră au murit peste 1.200 de pacienți din cauza hepatitei C. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a declarat că în lipsa unei strategii naționale, numărul deceselor se va tripla, până în anul 2030.

Adrian Streinu Cercel, a vorbit Marți, în cadrul conferinței „Hepatita C. Perspective asupra îngrijirii de durată”, despre costurile testării și tratării, cu cele mai noi metode a persoanelor care suferă de această boală. Streinu Cercel a atras atenția asupra faptului că noul tratament pentru hepatita C este mai eficient și aduce o îmbunătățire mai rapidă a stării de sănătate a pacienților, dar schema de tratament trebuie respectată cu strictețe de către bolnav.

În caz contrar, a explicat Adrian Streinu Cercel, consecințele pot fi dramatice pentru pacient. Pacienții trebuie, de asemenea, monitorizați după tratament, motiv pentru care, a spus Streinu Cercel, terapia trebuie făcută în centre medicale universitare. El a vorbit și despre importanța prevenției, a screeningului și a vaccinării, cu atât mai mult cu cât simptomele hepatitei C sunt ascunse.

În ultimii 10 ani, infecția cu hepatită C a crescut. Dacă nu se intervine în forță, până în 2030 putem asista la o dublare sau o triplare a deceselor”, a adăugat acesta. Potrivit profesorului universitar, doar testarea completă a unui pacient costă aproximativ 1.500 de lei, iar terapia efectivă pentru această boală durează între 12 și 24 de săptămâni.

Material publicat pe: Agerpres

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Ştirea Zilei 0 Comentarii

Liviu Dragnea, noul preşedinte interimar al PSD

Liviu Dragnea, noul preşedinte interimar al PSD – Social-democrații l-au ales pe Liviu Dragnea la conducerea PSD. Acesta va conduce partidul până la congresul din luna noiembrie. Rezultatul votului din …]

Trucuri de frumusețe, din cap până’n picioare !

Părul frumos – Pentru o podoabă capilară ce stârnește invidii, include în rutina de îngrijire a părului uleiul de argan. Folosește uleiul de argan în locul produselor ce conțin multe ingrediente …]

Actualitate 0 Comentarii

Zonele afectate de caniculă! COD PORTOCALIU de caniculă în vestul ţării, COD GALBEN în Bucureşti și în alte județe

Zonele afectate de caniculă ! COD PORTOCALIU de caniculă în vestul ţării, COD GALBEN în Bucureşti și în alte județe – Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*