Atenție, români! Vine Euro, apar șarlatanii! Tot mai multe firme lansează, fără a avea voie, concursuri având ca premii bilete de intrare la meciul România-Franța!
2 aprilie 2016 Comentarii 0

Atenție, români! Vine Euro, apar șarlatanii! Tot mai multe firme lansează, fără a avea voie, concursuri având ca premii bilete de intrare la meciul România-Franța!

Atenție, români! Vine Euro, apar șarlatanii! Tot mai multe firme lansează, fără a avea voie, concursuri având ca premii bilete de intrare la meciul România-Franța!

Până la Euro 2016 au rămas aproximativ două luni. Zile de așteptare și de speranță. Franța și România vor deschide turneu final pe 10 iunie, la Paris, iar comercianții de la noi au simțit repede că este loc de profit peste vară.

Pentru a crește peste noapte încasările, tot mai multe firme au lansat concursuri având ca și câștiguri premii în excursii la turneul final, aici fiind incluse bilete de intrare la meci, transport, cazare.

Toate astea ignorându-se un detaliu esențial: UEFA interzice explicit comercializarea biletelor altfel decât de pe site-ul oficial. Singurele firme autorizate să ofere bilete în regim promoţional la Europene sunt partenerii oficiali ai forului continental.

Cu toate acestea, suporterii români sunt acum bombardaţi. În unele cazuri, agenţiile vând doar biletul la meci, pe care cer şi de 20 de ori mai mult faţă de preţul cerut pe site-ul oficial www.euro2016.com.

Au agențiile de turism sau alte firme dreptul să folosim bilete în scopuri comerciale, de exemplu ca premiu pentru o competiţie sau parte a unui pachet turistic? Răspuns este fără echivorc: doar sponsorii oficiali ai UEFA EURO 2016 pot să folosească bilete în scopuri comerciale. De aceea, biletele nu pot fi folosite pentru niciun scop comercial, incluzând promoţii, publicitate, premii în competiţii sau parte a unui pachet turistic (de exemplu, combinaţia de bilete de avion, cazare şi bilete de meci).

Cu toate acestea, o casă de pariuri importantă de la noi, Superbet, și-a permis să lanseze un concurs la care a promis nu unul, ci 10 bilete duble la partida România – Franța (oferta o aveți mai jos, fiind luată de pe site-ul konkurs.ro, care adună toate promoțiile):
elecs

Concursul pleacă la drum doar cu promisiuni, dezvlăuie sport24h.ro. Nu are regulament propriu (care trebuie aprobat de Oficiul Național de Jocuri de Noroc, instituția care reglementează piața pariurilor și a jocurilor de noroc), ci doar termene și condiții (aveți mai jos formularul de înscriere).
12900185_1134335106598857_551043257_n

Speculă în toată regula pe seama echipei naționale, în condițiile în care Superbet nu este nici partener oficial al UEFA, nici măcar partener FRF: ”Tombola Superbet îți oferă ocazia să fii pe Stade de France la festivitatea de deschidere a Euro 2016 și la primul meci al tricolorilor. Noi plătim avionul, cazarea și biletul!”. Aşa apar încasările uriaşe, artificiale, pe seama naivităţii pariorilor!

Jucătorii la pariuri sunt atrași de posibilitatea câștigurilor și totul pare pus la punct. Cei care se înscriu pe site, primesc, la cerere, e-mail de confirmare, care ”legalizează” astfel fărădelegea. Iată un exemplu, mai jos:

ion

Se primea confirmare și prin sms. Iată cazul unui alt jucător, care dorea să participe la tombolă cu 237 de coduri (bilete):
adrian

Piața reacționează și, după ce sunt sesizate organisme precum ONJN, Protecția Consumatorului și FRF, Superbet retrage, pe 28 martie, concursul.

Fără o informare a clienţilor, fără nici o comunicare, totul pe repede înainte, băgând gunoiul sub preş şi lăsând lumea cu ochii în soare.

Iar alte site-uri, care au făcut reclamă concursului Superbet, afișează astfel de ”updatări” neclare:
update

La rândul lui, site-ul Superbet pe care se putea face înscrieri (https://euro2016.superbet.ro/) dispare, devine inactiv, deși promoția ar fi trebuit să se termine pe 28 aprilie, conform datelor inițiale anunțate de organizator. 
rusinea

Vă prezentăm un bilet eligibil pentru a participa la tombolă, jucat la o agenție off-line a Superbet pe 22 martie, și unul care a fost pus chiar pe 1 aprilie.

Diferența constă în faptul că nu mai există, la cel din urmă bilet, mesajul prin care jucătorul era îndemnat să intruducă respectivul cod.
martica

aprica

Organizatorul nu a anunțat nici până acum ce se va întâmpla cu biletele înscrise deja la tombolă, după ce concursul a fost radiat.

Concluzie: luaţi-vă gândul de la astfel de concursuri-fantomă! Ele doar vă păcălesc, cu scopul de a îmbogăţi pe alţii!

”Libertatea” a solicitat puncte de vedere de la Superbet, Protecția Consumatorului și de la ONJN. Le va publica pe toate, în momentul în care le va primi.

ACTUALIZARE. 02.04, ora 14.30:
Bătaia de joc la adresa oamenilor continuă! Superbet a repus promoția pe piață, duminică, dar cu anumite nuanțe. Fiindcă nu are voie să spună clar că acordă bilete la meciurile de la Euro 2016, oferta a fost transformată într-un mesaj cu…subînțeles. A căpătat forma de ”frumoasă surpriză”:
”Premiile reprezintă 10 excursii în FRANȚA plătite de Organizator. Excursia înseamnă cazare și mic dejun la un hotel de 3 stele în Paris, transportul București – Paris și retur, cu avion Tarom– clasa economică, plus….. o frumoasă surpriză în PARIS, capitala Franței, așa cum își dorește orice suporter adevărat al echipei naționale de fotbal a României, care va include și vizionarea meciului de fotbal din deschiderea EURO 2016, FRANȚA – ROMÂNIA”.

Post-ul Atenție, români! Vine Euro, apar șarlatanii! Tot mai multe firme lansează, fără a avea voie, concursuri având ca premii bilete de intrare la meciul România-Franța! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Atenție, români! Vine Euro, apar șarlatanii! Tot mai multe firme lansează, fără a avea voie, concursuri având ca premii bilete de intrare la meciul România-Franța!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Hewitt a reușit lovitura vieții chiar la meciul de retragere / VIDEO

Hewitt a reușit lovitura vieții chiar la meciul de retragere / VIDEO – Australian Open s-a încheiat pentru jucătorul Lleyton Hewitt (34 de ani), care a fost învins clar, în …]

Sport 0 Comentarii

România, condamnată de CEDO să plătească daune de 291.000 de euro membrilor MISA

România, condamnată de CEDO să plătească daune de 291.000 de euro membrilor MISA – România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg să plătească unui …]

Sport 0 Comentarii

CNADNR a început restructurarea în rândul șefilor. Peste 170 pleacă acasă

CNADNR a început restructurarea în rândul șefilor. Peste 170 pleacă acasă – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a început restructurarea activităţii, iar un prim pas vizează reducerea …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*