2 mai 2016 Comentarii 0

Avem cea mai ridicată rată a sărăciei în rândul lucrătorilor din toată Uniunea Europeană

Avem cea mai ridicată rată a sărăciei în rândul lucrătorilor din toată Uniunea Europeană

România se „laudă” cea mai ridicată rată a sărăciei din Uniunea Europeană în rândul persoanelor încadrate în piața muncii. Totodată, țara noastră înregistrează un decalaj între zonele rurale și cele urbane mult peste media europeană, iar din acest motiv există riscuri foarte mari  de excluziune socială și inegalități în materie de venituri, scrie Profit.ro.

Un document redactat la nivelul Guvernului, în această lună, relevă că rata de sărăcie sau de excluziune socială a fost de 40,2% în România, în 2014, în timp ce media europeană a fost de 24,4%. În cazul persoanelor ocupate, rata sărăciei și excluziunii sociale a fost de 31,3%, în 2014.

 

Același document mai arată că, în mediul rural, rata sărăciei și excluziunii sociale este dublă față de cea înregistrată în mediul urban, respectiv de 55% față de 27,9%. Cifrele sunt alarmante ținând cont de faptul că, în ansamblu, în cadrul UE, decalajul între mediul rural și cel urban este de 3 procente.

Guvernul a propus în luna februarie un plan anti-sărăcie, în care erau prevăzute 47 de măsuri, precum granturi pentru îmbunătățirea locuințelor, cantine sociale, aflabetizarea digitală a persoanelor.

Post-ul Avem cea mai ridicată rată a sărăciei în rândul lucrătorilor din toată Uniunea Europeană apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Avem cea mai ridicată rată a sărăciei în rândul lucrătorilor din toată Uniunea Europeană

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Costacurta: ”În Milanul meu, Balotelli n-ar fi intrat în vestiar!”

Costacurta: ”În Milanul meu, Balotelli n-ar fi intrat în vestiar!” – Billy Costacurta, fostul stoper de la AC Milan, l-a pus la zid pe Mario Balotelli, atacantul tupeist al grupării …]

Sport 0 Comentarii

FRF, blat cu Steaua? ^Toate oalele boicotului se vor sparge în capul managerului sportiv Mache Ianuli! ”S-au înțeles”

FRF, blat cu Steaua? ^Toate oalele boicotului se vor sparge în capul managerului sportiv Mache Ianuli! ”S-au înțeles” – Răzvan Burleanu, președintele FRF, i-a amenințat pe oficialii Stelei că jucătorii …]

Sport 0 Comentarii

Tragedie în fotbalul românesc! Infarct pe teren! A murit un fost fotbalist de la FCM Bacău

Tragedie în fotbalul românesc! Infarct pe teren! A murit un fost fotbalist de la FCM Bacău – Veste cutremurătoare în fotbalul românesc: Florin Ganea, 39 de ani, fostul fundaș stânga …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*