Avertisment de la Bruxelles pentru România. Riscuri majore în economie
6 mai 2016 Comentarii 0

Avertisment de la Bruxelles pentru România. Riscuri majore în economie

Avertisment de la Bruxelles pentru România. Riscuri majore în economie

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, trage un semnal de alarmă pentru oficialii de la București, aceasta spunând că România își va crea riscuri în ceea ce privește economia.

„Fiind în România, trebuie să dau acest mesaj: dacă România, în perioada următoare, nu-și accelerează ritmul de absorbție a fondurilor europene, se vor crea riscuri privind economia României, în sensul încetinirii creșterii acesteia. Este păcat, fiindcă România este la această oră țara care înregistrează cea mai mare creștere economică din UE. Guvernul României știe că are tot sprijinul din partea Comisiei Europene, din partea mea personal, pentru ca fiecare proiect european care se derulează să schimbe viața cetățenilor”, a spus Corina Crețu.

Ea a atras atenția și în ceea ce privește folosirea fondurilor de coeziune acordate orașelor din România și pentru care a fost prelungit termenul până în luna iunie.

Corina_Cretu_Facebook_37635e311f.jpg

„E un semn de încredere pe care Comisia Europeană o acordă orașelor europene, este pentru prima dată în istoria UE când o parte din buget se duce direct și va fi gestionat direct de orașe. Iar România a alocat aproape 20% din totalul fondurilor de coeziune către orașele României. Speranța mea este că această campanie electorală nu va împiedica primarii să lucreze pentru implementarea unor proiecte care mai sunt și care au ca dată finală iunie 2016. Am făcut această derogare pentru 58 de de proiecte majore, din decembrie 2015 până în iunie 20016. Cred că este foarte important ca și comisar european să transmit acest semnal pentru că, dacă aceste lucrări nu se vor termina până în iunie 2016, banii se vor pierde și e vorba de 58 de proiecte majore în țară”, a precizat Corina Crețu.

 

Post-ul Avertisment de la Bruxelles pentru România. Riscuri majore în economie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Avertisment de la Bruxelles pentru România. Riscuri majore în economie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Argentina s-a calificat în semifinale, după 43-20 cu Irlanda / VIDEO

Argentina s-a calificat în semifinale, după 43-20 cu Irlanda / VIDEO – Reprezentativa Argentinei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby 2015, duminică, după ce a învins Irlanda cu …]

Sport 0 Comentarii

S-a pus în vânzare biletele la Unicul derby. Cum le poți procura

S-a pus în vânzare biletele la Unicul derby. Cum le poți procura – Unicul derby al fotbalului românesc, Dinamo – Steaua, contând pentru etapa a XVIII-a din Liga 1, se …]

Sport 0 Comentarii

Doliu în fotbal! A murit dinamovistul Anghelache!

Doliu în fotbal! A murit dinamovistul Anghelache! – Constantin Anghelache, membru de onoare al FRF, s-a stins din viaţă azi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Ultimii ani …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*