Avertizare! COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi alte judeţe din ţară.FURTUNI, joi şi vineri
30 iulie 2015 Comentarii 0

Avertizare! COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi alte judeţe din ţară.FURTUNI, joi şi vineri

Avertizare! COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi alte judeţe din ţară.FURTUNI pentru joi şi vineri – Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă şi disconfort termic accentuat valabilă astăzi pentru Capitală şi şapte judeţe din sudul ţării, precum şi o atenţionare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru joi şi vineri.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Un cod galben de căldură a fost emis pentru Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, precum şi în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În după-amiaza zilei de joi, precum şi în noaptea de joi spre vineri, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30-35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Vineri, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Propunerea ASF pentru șoferii care au cauzat accidente și vor un RCA mai ieftin

Propunerea ASF pentru șoferii care au cauzat accidente și vor un RCA mai ieftin – Șoferii ar putea avea posibilitatea să îşi „şteargă” istoricul accidentelor auto ca să plătească mai …]

Actualitate 0 Comentarii

Îndemnul Patriarhului Daniel pentru preoți– Folosiți rețelele de socializare!

Îndemnul Patriarhului Daniel pentru preoți– Folosiți rețelele de socializare!  – Preoții sunt îndemnați să își facă conturi de Facebook și Twitter pentru a întării legăturile oamenilor cu biserica. Potrivit Patriarhului …]

Actualitate 0 Comentarii

Tânăr de 17 ani din Sebeș cercetat penal după ce s-a răsturnat cu ATV-ul. Nu avea permis și era sub influența alcoolului

Tânăr de 17 ani din Sebeș cercetat penal după ce s-a răsturnat cu ATV-ul. Nu avea permis și era sub influența alcoolului – Sâmbătă, la ora 01.03, Poliţia Municipiului Sebeş …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*