12 aprilie 2016 Comentarii 0

Băncile: Cum funcționează Legea Falimentului Personal

Băncile: Cum funcționează Legea Falimentului Personal

Debitorii de bună credinţă care întâmpină dificultăţi financiare pot opta pentru instituirea unei proceduri colective pentru redresarea situaţiei lor financiare prin stingerea datoriilor, conform Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice (Legea Falimentului Personal), potrivit Asociației Române a Băncilor.

În procedura insolvenţei se suspendă executarea silită şi se stopează calculul de dobânzi/ penalităţi. Avantajul major al legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice faţă de legea privind darea în plată este că după insolvenţă debitorul persoană fizică de bună credinţă poate rămâne în posesia bunului imobil care este adus în garanţie la creditul angajat, pe când darea în plată înseamnă pierderea locuinţei de familie/ terenului.

„În cadrul procedurii de insolvenţă pe bază de plan de rambursare a datoriilor, debitorul rămâne cu garanţiile în proprietate dacă respectă planul de rambursare ce prevede acoperirea a cel puţin 50% din valoarea totală a creanţelor. Instanţa poate dispune ca debitorul să fie eliberat de datorii în cadrul procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active, după lichidarea de active şi efectuarea de plăţi către creditori”, potrivit reprezentanților ARB.

Asociaţia Română a Băncilor susţine aplicarea acestei soluţii privind insolvența persoanelor fizice pentru debitorii de bună credinţă care întâmpină dificultăţi financiare, în acest mod fiind asigurate stabilitatea şi predictibilitatea cadrului legislativ şi a raporturilor de creditare, fiind evitate hazardul moral şi consecințele negative atât pentru consumatori, sistemul bancar, cât şi pentru economie în general.

Post-ul Băncile: Cum funcționează Legea Falimentului Personal apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Băncile: Cum funcționează Legea Falimentului Personal

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Dinamo și Știința Bacău, succese la fete. Programul etapei de volei

Dinamo și Știința Bacău, succese la fete. Programul etapei de volei – Ştiinţa Bacău a deschis runda a șasea a Diviziei A1 la volei feminin cu un succes fără emoţii …]

S-a făcut de râs pe stradă! S-a îmbrăcat provocator, însă când a ieşit din casă a avut parte de un incident neplăcut!

S-a făcut de râs pe stradă! S-a îmbrăcat provocator, însă când a ieşit din casă a avut parte de un incident neplăcut! – Oana Lis reuşeşte de fiecare dată să …]

Sport 0 Comentarii

Cât ar trebui să dureze în mod normal o partidă de sex?

Cât ar trebui să dureze în mod normal o partidă de sex? – Unora li se pare că partidele de sex durează o veșnicie, alții sunt de părere că se …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*