6 mai 2016 Comentarii 0

Bancnota de 500 de euro nu va mai fi tipărită. Ce spune Banca Centrală Europeană

Bancnota de 500 de euro nu va mai fi tipărită. Ce spune Banca Centrală Europeană

Banca Centrală Europeană a anunţat că va renunţa la tipărirea bancnotei de 500 de euro spre sfârşitul anului 2018, în contextual îngrijorărilor că facilitează activităţi ilicite, însă bancnotele aflate deja în circulaţie vor putea fi folosite pe termen nedefinit.

”Bancnotele de 500 de euro vor rămâne legale şi vor putea fi folosite ca modalitate de plată şi la depozite. Bancnota îşi va păstra valoarea şi va putea fi schimbată la băncile centrale din zona euro pe o perioadă nedeterminată”, a anunţat BCE, potrivit Mediafax.

În ciuda obiecţiilor Băncii Centrale a Germaniei, BCE căuta de multă vreme să „scape” de bancnota de 500 de euro, pentru că încuraja atât evaziunea fiscală, cât şi finanţarea activităţilor criminale ale militanţilor şi grupărilor teroriste.

Post-ul Bancnota de 500 de euro nu va mai fi tipărită. Ce spune Banca Centrală Europeană apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Bancnota de 500 de euro nu va mai fi tipărită. Ce spune Banca Centrală Europeană

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Ce se mai vinde pe internet? O pungă cu aer de la meciul de retragere al lui Kobe Bryant!

Ce se mai vinde pe internet? O pungă cu aer de la meciul de retragere al lui Kobe Bryant! – Interesul enorm generat de meciul de retragere al baschetbalistului american …]

Sport 0 Comentarii

Simone Tempestini: “Întotdeauna ai ce învăța la Monte Carlo”. A debutat pe un Ford Fiesta R5 într-o etapă din WRC

Simone Tempestini: “Întotdeauna ai ce învăța la Monte Carlo”. A debutat pe un Ford Fiesta R5 într-o etapă din WRC – Simone Tempestini a debutat în modelul Ford Fiesta R5 …]

Sport 0 Comentarii

Doi bebici adorabili își imită tatăl. Vei zâmbi cu siguranță | VIDEO

Doi bebici adorabili își imită tatăl. Vei zâmbi cu siguranță | VIDEO – Doi gemeni extrem de frumoși și de haioși fac furori pe internet, cu un clip în care …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*