21 aprilie 2016 Comentarii 0

Bancnotele americane imprimate pentru prima dată cu chipul unei femei de culoare | VIDEO

Bancnotele americane imprimate pentru prima dată cu chipul unei femei de culoare | VIDEO

Harriet Tubman (1822-1913), o femeie de culoare, militantă pentru abolirea sclaviei, ea însăși fostă sclavă, va figura pe o bancnotă americană, pentru prima dată în istorie.

În iunie 2015, Trezoreria și-a anunțat intenția de a înlocui portretul primului secretar al Trezoreriei americane, Alexander Hamilton, de pe bancnota de 10 dolari cu cel al unei femei, al cărei nume nu fusese însă stabilit.

Proiectul i-a nemulțumit însă pe admiratorii părintelui fondator al Constituției, care au pledat mai degrabă pentru înlocuirea efigiei lui Andrew Jackson, al șaptelea președinte american, mult mai puțin popular, de pe bancnota de 20 de dolari. Administrația a lansat atunci o vastă consultare a opiniei publice pentru a afla ce femeie ar trebui desemnată pentru a figura pe o bancnotă, prima oară în 100 de ani.

„Dacă este adevărat, este o veste mare, Tubman pe bancnota de 20 de dolari constituie o idee bună! Noul design urmează să apară cât de curând posibil. Femeile au așteptat destul”, a spus senatoarea Jeanne Shaneen.

Și alte femei au figurat în trecut pe bancnote americane, printre care Martha Washington, soția primului președinte american, George Washington, sau indiana Pocahontas.

Post-ul Bancnotele americane imprimate pentru prima dată cu chipul unei femei de culoare | VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Bancnotele americane imprimate pentru prima dată cu chipul unei femei de culoare | VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Rednic: ”Ar fi ideal să trecem pe primul loc”. S-au pus în vânzare de la Derby de România

Rednic: ”Ar fi ideal să trecem pe primul loc”. S-au pus în vânzare de la Derby de România – Astra Giurgiu şi Dinamo se întâlnesc în cel mai important meci …]

Sport 0 Comentarii

Pacient din Năsăud, adus în stare gravă la București! A căzut în cazanul cu țuică

Pacient din Năsăud, adus în stare gravă la București! A căzut în cazanul cu țuică – Un bărbat în vârstă de 53 de ani din orașul Năsăud a fost preluat …]

Sport 0 Comentarii

Românii, cei mai tari din Balcaniada la Marşul Factorilor Poştali / GALERIE FOTO

Românii, cei mai tari din Balcaniada la Marşul Factorilor Poştali / GALERIE FOTO – Angajaţii Companiei Naţionale Poşta Română, câştigători ai ediţiei naţionale a Marşului Factorilor Poştali, şi-au revendicat primele …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*