Barack Obama a pledat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Anterior, președintele s-a întâlnit cu Regina
22 aprilie 2016 Comentarii 0

Barack Obama a pledat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Anterior, președintele s-a întâlnit cu Regina

Barack Obama a pledat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Anterior, președintele s-a întâlnit cu Regina

Barack Obama este de părerere că apartenența Marii Britanii în Uniunea Europeană sporește puterea și securitatea țării. În timpul unei conferințe de presă pe care a susținută împreună cu premierul David Cameron, liderul de la Casa Albă a amenințat că dacă Regatul va părăsi blocul comunitar, va trebui să negocieze un acord comercial bilateral cu SUA, care nu va fi o prioritate pentru Washington, transmite Sky News.

Mai precis, liderul de la Casa Albă a precizat că negocierea unui acord bilateral Marea Britanie – SUA, în cazul unui Brexit, „nu se va întâmpla prea curând”.  “Marii Britanii îi este cel mai bine atunci când ajută la conducerea unei Uniuni Europene puternice”, a subliniat Barack Obama.

El a adăugat, totuși, că decizia aparține poporului britanic și că afirmațiile sale nu sunt „o amenințare” sau o tentativă de a „măslui voturi”, scriu jurnaliștii de la Sky News. El a făcut aceste afirmații după ce a fost acuzat, anterior, de ipocrizie pentru pledoaria sa privind rămânerea Marii Britanii în UE.  La rândul său, David Cameron a subliniat că apartenența Marii Britanii la UE consolidează “relaţia specială” a țării cu Statele Unite.

Înainte de conferința de presă comună cu David Cameron, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a, la Castelul Windsor.

Elicopterul la bordul căruia se aflau Barack și Michelle Obama a aterizat în grădinile reședinței regale. Acolo, cuplul prezidențial a fost întâmpinat de Regina Elisabeta a II-a, care a aniversat joi 90 de ani. Președintele american și soția sa i-au oferit suveranei britaniec un album foto cu întâlnirile acesteia cu liderii americani, potrivit AP.

Barack și Michelle Obama, primiți de regina Elisabeta a II-a și prințul Philip la Windsor

În cursul serii, cuplul prezidenţial va participa la un dineu informal, privat, cu ducele şi ducesa de Cambridge şi cu prinţul Harry. Apoi, el se va întâlni din nou cu Cameron, la reşedinţa din Londra a ambasadorului american.

Foto: EPA

Post-ul Barack Obama a pledat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Anterior, președintele s-a întâlnit cu Regina apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Barack Obama a pledat pentru rămânerea Marii Britanii în UE. Anterior, președintele s-a întâlnit cu Regina

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Răzvan Lucescu, apreciat în Grecia! Echipa lui are cea mai bună pregătire tactică, dar are doar 5 victorii

Răzvan Lucescu, apreciat în Grecia! Echipa lui are cea mai bună pregătire tactică, dar are doar 5 victorii – Fostul selecționer Răzvan Lucescu i-a impresionat pe greci cu stilul de …]

Sport 0 Comentarii

FRF a anunțat fanii ce televiziuni transmit amicalele naționalei cu Lituania, Spania și Georgia

FRF a anunțat fanii ce televiziuni transmit amicalele naționalei cu Lituania, Spania și Georgia – Federația Română de Fotbal anunță că cele trei meciuri pe care ”tricolorii” le vor disputa …]

Sport 0 Comentarii

IMAGINI ȘOCANTE! Explozia s-a auzit pe ”Stade de France”! ^Oamenii au reacționat ciudat la bubuitură, crezând că sunt petarde! / VIDEO

IMAGINI ȘOCANTE! Explozia s-a auzit pe ”Stade de France”! ^Oamenii au reacționat ciudat la bubuitură, crezând că sunt petarde! / VIDEO – O bubuitură puternică s-a auzit în timpul meciului …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*