11 mai 2016 Comentarii 0

Becurile ecologice te pot îmbolnăvi de cancer. Ce substanțe conțin

Becurile ecologice te pot îmbolnăvi de cancer. Ce substanțe conțin

Becurile ecologice sunt din ce în ce mai populare, pentru că țin mai mult, consumă mai puțin și sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Cercetările au demonstrat însă că ele ne pot pune sănătatea în pericol.

Becurile ecologice pot fi foarte periculoase, mai ales pentru copii şi femeile însărcinate, avertizează cercetătorii, care au descoperit că atunci când sunt sparte, acestea emană vapori de mercur de 20 de ori mai mult decât cantitatea considerată sigură într-o încăpere. Mercurul poate provoca probleme mari de sănătate, afecând creierul, rinichii, ficatul, inima, sistemul imunitar și pe cel reproducător.

Mai mult decât atât, oamenii de știință avertizează că aceste becuri emană substanţe chimice care cauzează cancer. Cercetătorii au precizat că becurile economice nu trebuie lăsate aprinse pentru perioade lungi de timp sau amplasate lângă capul unei persoane, întrucât emană substanţe toxice, degajate sub formă de abur. Printre ele se numără fenolul, o otravă letală, injectată de către nazişti victimelor din lagărele de concentrare, dar şi naftalină şi stiren.

Testele arată că materialele folosite la fabricarea becurilor sunt probabil responsabile pentru efectele lor secundare dăunătoare.
Noile becurile emit un spectru luminos ceva mai apropiat de cel al luminii naturale (în comparaţie cu cel „gălbui” al becurilor clasice), ce păcăleşte corpul uman, inhibând astfel producţia nocturnă a hormonului numit melatonină. Melatonina ne protejează de câteva tipuri de cancer, printre care cel mamar şi de prostată. Acest hormon este influenţat decisiv de ceasul biologic.

Specialiştii avertizează că în cazul în care un astfel de bec se sparge, camera să fie imediat aerisită şi evacuată pentru minimum 15 minute.

Post-ul Becurile ecologice te pot îmbolnăvi de cancer. Ce substanțe conțin apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Becurile ecologice te pot îmbolnăvi de cancer. Ce substanțe conțin

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Fanii formaţiei Legia Varşovia au făcut un adevărat show pirotehnic în weekend

Fanii formaţiei Legia Varşovia au făcut un adevărat show pirotehnic în weekend – Legia Warszawa – Lech Poznan 25.10.2015. pic.twitter.com/sYoh4rREDn — When Sunday Comes (@WSCsm) October 25, 2015 Fanii formaţiei …]

Sport 0 Comentarii

Cosmin Moți a adus victoria pentru Ludogoreț

Cosmin Moți a adus victoria pentru Ludogoreț – Cosmin Moți a adus victoria pentru Ludogoreț Razgrad, 1-0 pe terenul Slaviei Sofia, în runda a 16-a din Bulgaria. Moți a transformat …]

Sport 0 Comentarii

Anunțul PF DANIEL despre COLECTIV! Când se face Parastas de 6 luni!

Anunțul PF DANIEL despre COLECTIV! Când se face Parastas de 6 luni! – Mâine,în Sâmbătă Mare, se împlinesc șase luni de la tragedia din clubul Colectiv,unde și-au pierdut viața 64 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*