7 aprilie 2016 Comentarii 0

Belgia a amânat extrădarea lui Salah Abdeslam în Franța

Belgia a amânat extrădarea lui Salah Abdeslam în Franța

Salah Abdeslam va fi predat autorităților franceze peste câteva săptămâni. Procurorii belgieni au decis amânarea extrădării în Franța a islamistului acuzat că a avut un rol cheie în atentatele de la Paris. În acest timp, Salah Abdeslam va fi interogat în continuare de autoritățile belgiene.

Avocatul lui Salah Abdeslam a declarat că acesta nu va fi extrădat în Franţa mai devreme de câteva săptămâni, relatează publicația L’Express.

„Este vorba de audieri în legătură cu un schimb de focuri cu poliţia”, a declarat avocatul suspectului, Sven Mary.

Parchetul belgian a anunțat, ulterior, că reținerea acestuia a fost prelungită cu o lună de zile. Mai exact, autorităţile îl anchetează pentru tentativă de crimă, pentru implicarea în schimbul de focuri care a dus la arestarea sa şi în care au fost răniţi patru ofiţeri de poliţie belgieni.

În urmă cu o săptămână belgiană, o instanță belgiană a decis să permită extrădarea acestuia în Franța, după ce avocatul său a anunțat că acesta este dispus să colaboreze cu autoritățile de la Paris.

Salah Abdeslam a fost capturat la Bruxelles pe 18 martie, la patru luni de la atentatele de la Paris. Presupusul membru al reţelei teroriste Stat Islamic este acuzat de implicare în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Abdeslam nu a mai colaborat cu autorităţile belgiene după atentatele care au lovit pe 22 martie capitala Belgiei. Teroristul a fost interogat numai o oră înainte de atentatele care au lovit aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi. Iniţial, Abdeslam a cerut să fie judecat în Belgia. El s-a răzgândit însă după atentatele din Bruxelles și a solicitat transferul în Franţa.

Post-ul Belgia a amânat extrădarea lui Salah Abdeslam în Franța apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Belgia a amânat extrădarea lui Salah Abdeslam în Franța

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un președinte din Liga 1 acuză: ”Șumudică nu e singurul care a pariat!”

Un președinte din Liga 1 acuză: ”Șumudică nu e singurul care a pariat!” – Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a declarat că decizia în cazul lui Marius Şumudică este …]

Sport 0 Comentarii

Carl Froch îl face praf pe Bute: “E terminat, e distrus! DeGale ar trebui să aibă un meci ușor”

Carl Froch îl face praf pe Bute: “E terminat, e distrus! DeGale ar trebui să aibă un meci ușor” – Fostul pugilist britanic Carl Froch a declarat că Lucian Bute …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*