Beneficiile consumului de pepene
25 iulie 2015 Comentarii 0

Beneficiile consumului de pepene

Beneficiile consumului de pepene – Pepenele este fructul preferat al tuturor pe anotimpul verii, datorită gustului delicios și al efectului răcoritor pe care îl are. Însă, în afară de simpla plăcere de a mânca pepene, beneficiile consumului sunt foarte multe și foarte diversificate.

Este foarte bogat în antioxidanți

Efectul antioxidant si abilitatea de a preveni diverse afecțiuni este oferit de beta-carotenul, vitaminele B1 si B6 si citrulina, substanțe ce sunt capabile să împiedice inflamația asociată diabetului, astmului, artritei și cancerului de colon. De asemenea, vitamina B6 poate îmbunătăți starea de spirit, fiind un nutrient important în sinteza neurotransmițătorilor responsabili cu dispoziția.

Hidratare intensă

Conținutul ridicat de apă din acest fruct ajută la restaurarea nivelului de electroliți din sistem și contribuie la aportul de fluide necesare pentru o funcționare bună a corpului. Pepenele roșu conține săruri esențiale pentru prevenirea deshidratării precum magneziu, potasiu și sodiu. Un studiu arată chiar că aceasta combinație de substanțe hidratează corpul uman mai bine decât apa.

Sursă importantă de licopen

Pepenele roșu este fructul cu cel mai mare conținut de licopen, substanță cu un puternic efect antioxidant. Pentu a ne putea bucura de o cantitate cat mai mare de licopen, este necesar sa consumam pepene rosu copt. Miezul de un rosu intens este cu mult mai bogat in nutrienti decat cel rozaliu, usor necopt.

Ajută sănătatea inimii

Funcțiile cardiace sunt îmbunătățite de consumul de pepene roșu. Substanțele nutritive conținute de acest fruct previn bolile sistemului cardiovascular și reduc presiunea sanguină. Potasiul din pepene acționează ca un vasodilatator, eliberând tensiunea acumulată în vasele de sânge. De asemenea, carotenoizii nu permit întărirea pereților arterelor și venelor.

Ajută în lupta cu kilogramele în plus

Pepenele roșu nu conține grăsimi sau colesterol și este alcătuit in proporție de 92% din apă. Astfel, este slab în calorii, satură fără a provoca discomfort, și înlătură nevoia de a consuma altceva.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Frumusețe 0 Comentarii

Alimente care scad pofta de mâncare

Alimente care scad pofta de mâncare – Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme sau dacă vrei să îți menții silueta, adaugă în dieta ta zilnică  alimentele  care au …]

Frumusețe 0 Comentarii

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp

Cum să obții un bronz superb, ce se păstrează mai mult timp – Un bronz frumos și sănătos se păstrează mult mai mult pe piele dacă respecți câteva reguli. Epilarea …]

Sănătate şi Natură 0 Comentarii

Cinci metode naturale prin care poți scăpa de pistrui!

Cinci metode naturale prin care poți scăpa de pistrui – Chiar dacă pistruii pot oferii un aer interesant, în cazul în care nu esti genul de persoană care să aprecieze …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*