Berea, usturoiul și merele, trei aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de Paște
28 aprilie 2016 Comentarii 0

Berea, usturoiul și merele, trei aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de Paște

Berea, usturoiul și merele, trei aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de Paște

Colesterolul este prezent în toate alimentele de origine animală, cum sunt carnea, lactatele și ouăle, nelipsite de pe mesele românilor cu ocazia sărbătorilor de  Paște. Astfel, când în dietă predomină acest tip de alimente, nivelul colesterolului LDL, supranumit și colesterol “rău”, riscă să crească și să se depună pe vasele de sânge, provocând îngustarea arterelor.

Pentru a preveni riscurile unei îmbolnăviri, nutriționiștii recomandă să ne supraveghem alimentația și să nu facem excese, în special în perioada sărbătorilor, când tentațiile culinare abundă. În topul aliaților în lupta cu colesterolul specialiștii includ și berea, consumată moderat, usturoiul și merele.

Berea, consumată moderat, poate ține colesterolul “rău” în frâu “Mesele copioase de sărbători reprezintă, fără îndoială, o tentație căreia nu mulți îi rezistă, punând astfel organismul la grea încercare. Dacă însă consumarea în exces a alimentelor se produce și după o perioadă de post, organismul trebuie să facă față unei provocări și mai mari. De aceea, este nevoie ca în această perioadă să introducem în dietă alimente care să ajute organismul să lupte cu colesterolul LDL, așa-numitul colesterol « rău». Sursă de antioxidanți și fibre solubile, chiar berea, consumată moderat, poate contribui la creșterea nivelului de cholesterol «bun», HDL”, spune nutriționistul Corina Zugravu.

Antioxidanții prezenți în bere au ca sursă chiar ingredientele naturale din care această băutură este fabricată: cerealele şi hameiul. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere.

Usturoiul – aliatul organismului în lupta cu colesterolul

Beneficiile usturoiul sunt cunoscute încă din timpuri străvechi, fiind considerat o plantă medicinală încă din antichitate. Bogat în fitonutrienţii seleniu, zinc, mangan și vitaminele A şi C, usturoiul întărește sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge, favorizând circulația, și joacă un rol activ în combaterea colesterolului LDL. Pentru a beneficia 100% de proprietățile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud.

vegetable, garlic                                                                                                                                                                                       

vegetable, garlic

Un măr pe zi, ține colesterolul departe

Fibrele, cele solubile în mod deosebit, au demonstrat o eficiență deosebit de mare în lupta cu colesterolul “rău”. Potrivit specialiștilor, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scăderea nivelului colesterolului cu până la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numără pectina, o substanță prezentă în măr care scade colesterolul “rău” și ajută procesul de digestie. Consumul zilnic de mere poate ține sub control nivelul colesterolului, afirmă specialiștii în nutriție.

mereee_cazute_din_cer

 

Post-ul Berea, usturoiul și merele, trei aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de Paște apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Berea, usturoiul și merele, trei aliați în lupta cu colesterolul, după mesele îmbelșugate de Paște

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Dezastrul lăsat în urmă de un câine „părăsit” timp de trei ore. Ce au găsit stăpânii când s-au întors

Dezastrul lăsat în urmă de un câine „părăsit” timp de trei ore. Ce au găsit stăpânii când s-au întors – Orice persoană care are cel puţin un câine ştie că …]

Sport 0 Comentarii

Sepsi a părăsit cantonamentul naționalei. Fundașul ratează și amicalul cu Spania

Sepsi a părăsit cantonamentul naționalei. Fundașul ratează și amicalul cu Spania – Laszlo Sepsi nu a putut fi recuperat de staff-ul medical al ”tricolorilor” și nu va mai face deplasarea …]

Un fost fotbalist a fost găsit mort într-un hambar abandonat! Era considerat un talent uriaș!

Un fost fotbalist a fost găsit mort într-un hambar abandonat! Era considerat un talent uriaș! – Un fost fotbalist care era considerat un jucător de mare viitor în urmă cu …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*