29 aprilie 2016 Comentarii 0

Bugetarii vor învăța să fie profesioniști la INA

Bugetarii vor învăța să fie profesioniști la INA

În curând ar putea apărea Institutul Național pentru Administrație (INA), asta dacă proiectul de lege va trece de toți pașii necesari, potrivit Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Proiectul definește INA ca fiind instituția publică de interes național, cu personalitate juridică, care va prelua de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) activitatea de formare și perfecționare profesională a personalului din administraţia publică.

INA ar urma să funcționeze în subordinea MDRAP, să coordoneze centrele teritoriale de formare continuă pentru administrația publică și colaboreze cu acestea pentru derularea programelor de formare şi perfecţionare.

„Propunem, practic, să reînființăm Institutul Național de Administrație, după mai multe discuții cu reprezentanți din țări care au astfel de institute performante. Este un proiect pe care l-am anunțat încă de la preluarea mandatului, este o schimbare absolut necesară, dacă vrem modernizare și profesionalizare în administrație, fie că sunt vorbim de funcționari publici, de aleși sau de consilierii acestora, care de multe ori vin din zona politică. INA echivalează, în viziunea noastră, cu inovația și profesionalismul în pregătirea angajaților din sistemul public”, declară viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

Conform proiectului, INA va asigura formarea continuă în administrația publică (pentru toate categoriile de funcţionari publici, pentru personalul angajat cu contract individual de muncă în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice, pentru persoanele numite sau alese în funcții de demnitate publică sau asimilate acestora din administrația publică centrală şi locală, pentru aleșii locali, precum şi pentru alte persoane interesate) și programe de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici.

Totodată, Institutul va contribui la strategia de formare continuă a personalului din administrația publică, la stabilirea domeniilor prioritare și planurilor anuale de formare profesională în acest sector.

De asemenea, va stabili tematica specifică și standardele de calitate pentru programele de formare profesională pe care le organizează sau care sunt organizate de către furnizorii autorizați pentru personalul din administrația publică, va realiza studii, proiecte şi publicații, activități de cercetare-inovare, seminare şi conferinţe în domeniul administraţiei publice.

 

Post-ul Bugetarii vor învăța să fie profesioniști la INA apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Bugetarii vor învăța să fie profesioniști la INA

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Fratele lui Balotelli e la fel de nebun ca fratele său! Ce gest a făcut la finalul unui joc

Fratele lui Balotelli e la fel de nebun ca fratele său! Ce gest a făcut la finalul unui joc – Mario Balotelli este unul dintre cei mai trăzniți fotbaliști în …]

Adelina Pestriţu, întâlnire emoţionantă după 10 ani. „I-am regăsit la fel de prietenoşi”

Adelina Pestriţu, întâlnire emoţionantă după 10 ani. „I-am regăsit la fel de prietenoşi” – Adelina Pestriţu a avut pare de un weekend emoţionant. Cedeta a mers la Câmpulung Muscel, pentru …]

Fidel Castro, apariție neașteptată! Fostul președinte cubanez, prezent la congresul Partidului Comunist

Fidel Castro, apariție neașteptată! Fostul președinte cubanez, prezent la congresul Partidului Comunist – Fidel Castro a avut o nouă apariție neașteptată, în public. Fostul președinte cubanez, în vârstă de aproape …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*