11 aprilie 2016 Comentarii 0

Calendar Orotodox. Ce sfânt prâznuim luni, 11 aprilie

Calendar Orotodox. Ce sfânt prâznuim luni, 11 aprilie

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica s-a născut în Bucureşti, pe 7 octombrie 1787. La vârsta de 20 de ani ajunge la mănăstirea Cernica, din apropierea Bucureştilor. La cererea duhovnicului său, pe data de 12 noiembrie 1808, tânărul Constantin devine monahul Calinic. La mănăstirea Cernica a fost ieromonah, preot şi stareţ timp de 31 de ani. Refuzând să fie mitropolit al Ungrovlahiei, a fost ales în anul 1850 în fruntea episcopiei Râmnicului. Acestă episcopie funcţiona la Craiova şi fusese mutată în urma incendiului din 1847. Reclădind catedrala episcopală de la Râmnicu-Vâlcea, s-a mutat aici in 1857, unde a păstorit până în 1868.

Printre înfăptuirile sale de seamă se numără şi Mănăstirea Frăsinei. Este locul în care nu au acces femeile. Potrivit Tradiţiei, Sfântul Calinic a pus pe drumul spre Frăsinei o borna: „Până aici au voie femeile, de aici este partea monahilor”. Aceasta bornă a fost scoasă în perioada comunistă, păstrându-se acum în mănăstire.

Sfantul Calinic a înfiinţat o tipografie în 1861, la Râmnic. Aici a tipărit cărţi de cult şi multe dintre lucrările sale. Pe la 1850-1880, tipărea aşa de mult, încât mai târziu Nicolae Iorga a numit Râmnicul „capitala tipografilor”. A fost îngropat, după dorinţa sa, la Mănăstirea Cernica, în tinda Bisericii „Sfântul Gheorghe“.

Post-ul Calendar Orotodox. Ce sfânt prâznuim luni, 11 aprilie apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Calendar Orotodox. Ce sfânt prâznuim luni, 11 aprilie

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Dacă rămâne la chinezi, Dan Petrescu va lucra cu o legendă a fotbalului

Dacă rămâne la chinezi, Dan Petrescu va lucra cu o legendă a fotbalului – Jiangsu Sainty pregătește o campanie de achiziții importantă. Clubul și-a schimbat patronii, iar nivelul va crește …]

Sport 0 Comentarii

Florin Andone a mai marcat un gol pentru Cordoba

Florin Andone a mai marcat un gol pentru Cordoba – Florin Andone a mai marcat un gol pentru Cordoba, în meciul de duminică, disputat, pe propriul teren, în Liga Adelante, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*