15 aprilie 2016 Comentarii 0

CALENDAR ORTODOX | Mâine este pomenită Sfânta Irina

CALENDAR ORTODOX | Mâine este pomenită Sfânta Irina

Sfintele Mucenițe fecioare Agapia, Irina și Hionia sunt pomenite în calendarul creștin ortodox la 16 aprilie. Ele erau surori și au trăit pe vremea împăratului Dioclețian (284-305), în părțile Tesalonicului.

Pentru faptul că erau creștine, cele trei surori au fost prinse și îndemnate să jertfească idolilor, dar, rămânând statornice în credința lor, au fost întemnițate, lăsate un timp și aduse din nou la judecată. Fiind neînduplecate, l-au înfuriat pe slujbașul imperial care a poruncit ca Agapia și Hionia să fie arse de vii.

Irina, cea mai tânără dintre ele, a fost amenințată cu aceeași moarte, dacă nu se leapădă de Hristos și nu jertfește idolilor. Dar nimic nu a putut să o înspăimânte. Când i s-a spus ca are să fie dusă într-o casă de desfrâu, ea a răspuns că îndură toate, pentru numele Dumnezeului său, că necurăția, care se face fără de voie, nu se socotește păcat, ci aduce cunună celui care nu o voiește.

Deci, a fost dusă de doi ostași spre casa de desfrâu, dar ajungând la un deal, din rânduiala dumnezeiască, cu o zi înainte de Sfintele Paști, unul din ostași și-a încordat arcul și, săgetând-o, Sfânta Irina a fost omorâtă. Și așa și-a dat sfârșitul, numărându-se cu mucenicii.

Post-ul CALENDAR ORTODOX | Mâine este pomenită Sfânta Irina apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – CALENDAR ORTODOX | Mâine este pomenită Sfânta Irina

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Vivi Răchită: ”Vineri duc oferta de preluare a Petrolului la sediul clubului!”

Vivi Răchită: ”Vineri duc oferta de preluare a Petrolului la sediul clubului!” – Valeriu Răchită, fostul manager al Petrolului, nu-i menajează deloc pe patronul Dan Capră și pe cei care …]

Sport 0 Comentarii

Comisia de Etică a FIFA cere sancţiuni împotriva lui Blatter şi Platini

Comisia de Etică a FIFA cere sancţiuni împotriva lui Blatter şi Platini – Camera de investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a anunţat că a cerut sancţiuni împotriva lui …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*