12 mai 2016 Comentarii 0

Ce este coenzima Q10. Cu ce ne ajută această vitamină și în alimente o găsim

Ce este coenzima Q10. Cu ce ne ajută această vitamină și în alimente o găsim

Cu toții am auzit despre coenzima Q10, dar puțini știm exact ce este și ce face.  Coenzima Q10 este o substanță lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplinește două funcții majore: cel de producere de energie și cel de antioxidant puternic.

Care sunt beneficiile coenzimei Q10:

* îmbunătățește semnificativ funcționarea sistemului imunitar
* ameliorează simptomele în afecțiunile cardiace
* stimulează metabolismul organismului și favorizează slăbirea ponderală
* influențează pozitiv fertilitatea masculină
* reduce sensibil hipertensiunea arterială

Mai mult, putem să amânăm procesul de îmbătrânire prin adoptarea unei diete bogate în coenzima Q10 și prin suplimentarea acestui antioxidant miraculos.

„Diferența majoră între coenzima Q10 și alte vitamine este că prima este sintetizată în corp, în timp ce vitaminele tradiționale trebuie obținute prin aport dietetic. După vârsta de 20 de ani, producția de coenzima Q10 la nivelul organismului se reduce, însă cerințele acestuia cresc”, susține nutriționistul.

Potrivit specialistului în nutriție, o cantitate redusă de coenzima Q10 (10 — 20 mg) poate fi găsită în pește (sardine și ton), carne de vită și organe de animale (inimă, ficat), spanac, broccoli, ouă, alune, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres.

Din păcate, prin gătire și transformare termică, acest antioxidant este inactivat. În cazul persoanelor vegetariene o sursă sigură de coenzima Q10 pot fi suplimentele care sunt formulate în așa fel încât absorbția să fie maximă.

Post-ul Ce este coenzima Q10. Cu ce ne ajută această vitamină și în alimente o găsim apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce este coenzima Q10. Cu ce ne ajută această vitamină și în alimente o găsim

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Ce a apărut pe pagina de Facebook a iubitei lui Keo, după ce Andreea Bălan a anunțat că este însărcinată

Ce a apărut pe pagina de Facebook a iubitei lui Keo, după ce Andreea Bălan a anunțat că este însărcinată – Misty și Keo trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, …]

Sport 0 Comentarii

Palatul Culturii din Bistrița acuzat că a plagiat imnul Universității Craiova / VIDEO

Palatul Culturii din Bistrița acuzat că a plagiat imnul Universității Craiova / VIDEO – Presa locală din Bistrița a semnalat zilele trecute că imnul Palatului Culturii, lansat cu ocazia inaugurării …]

Sport 0 Comentarii

Horia Tecău poate ajunge astăzi în semifinale la Turneul Campionilor. A câştigat primul set / LIVE

Horia Tecău poate ajunge astăzi în semifinale la Turneul Campionilor. A câştigat primul set / LIVE – Setul 2 2-1: Din nou break pentru Tecău şi Rojer. Al doilea din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*