Ce nenorocire pe frontul din Afganistan! Un arbitru român a fost împușcat de talibani deghizați în polițiști!!!
7 mai 2016 Comentarii 0

Ce nenorocire pe frontul din Afganistan! Un arbitru român a fost împușcat de talibani deghizați în polițiști!!!

Ce nenorocire pe frontul din Afganistan! Un arbitru român a fost împușcat de talibani deghizați în polițiști!!!

Nenorocire în teatrele de operațiuni în care operează militari români. În timpul executării unei misiuni de instruire în localitatea Kandahar, sâmbătă, în jurul orei 10.45, un atac s-a soldat cu decesul a doi militari buzoieni. Unul dintre aceștia era și arbitru de fotbal.

Doi militari din Buzău şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. Subofițerii sunt de la unitatea de operații speciale din Crâng.

În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.

Familiile victimelor au fost anunţate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară. Cei doi subofiţeri sunt de la Batalionul 620 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni” din Buzău. Sergentul Adrian Vizireanu este din Buzău.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Plutonierul Iulian Dumitrescu și pe sergentul Adrian Vizireanu vor fi avansați la gradul de sublocotenent post-mortem. De asemenea, luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.

În timpul unui antrenament doi talibani care purtau uniforme ale poliției afgane au deschis focul asupra miliarilor noștri, se arată într-o comunicare oferită de misiunea NATO în Afganistan. Au murit doi ostași români.

Familiile militarilor care au murit în Afganistan sunt în stare de șoc. Trei subofițeri buzoieni au fost victimele unui incident produs lângă baza Kandahar. Erau plecați de la începutul lunii martie cu Batalionul 620 Operații Speciale din Buzău.

În familia Dumitrescu, din comuna Smeeni, e jale mare. Tatăl plutonierului Iulian Dumitrescu a fost înștiințat astăzi, la două ore după producerea evenimentului din Afganistan, de o echipă de ofițeri de la unitatea fiului său. Vestea l-a lovit ca un trăsnet.

Iulian avea 33 de ani și please pentru a doua oară în Afganistan. Urma să se recăsătorească în toamna acestui an și strângea bani ca să-și termine casa și să-și poată face nunta. Era singurul sprijin pentru părinții lui.

Familia plutonierului spune că tânărul era devotat carierei militare și urmase cursuri de scafandru ca să fie bine pregătit pentru misiunile din teatrele de război. În Smeeni, localitatea în care trăia Iulian Dumitrescu, toată lumea îi plânge soarta tânărului militar.

dragomirÎn Maxenu, localitate învecintată cu Smeeni, o altă familie se roagă la Dumnezeu pentru viața sergentului Bogdan Dragomir. A plecat în aceeași misiune cu prietenul său Iulian Dumitrescu și sâmbătă dimineață a fost grav rănit. Bunica militarului a suferit un șoc când a auzit de suferința nepotului ei.

Tânărul de 26 de ani a urmat cariera de militar datorită fratelui mai mare care lucrează în aceeași unitate de operații speciale din Buzău.

vizirCel de-al doilea militar căzut sâmbătă la datorie, Adrian Vizireanu, avea 36 de ani, era din Buzău si a activat ca arbitru de fotbal în liga județeană. A plecat în Afganistan pentru că avea nevoie de bani, în special pentru a-și ajuta un membru al familiei cu probleme de sănătate.

”Vizi” era căsătorit, ar nu avea copii

Toți trei subofițeri erau colegi în unitatea de parașutiști de la marginea pădurii Crâng. În lipsa unor explicații oficiale cu privire la cauzele morții, apropiații emit supoziții. Un parașutist care a fost și el plecat în Afganistan crede că cei trei camarazi ar fi putut să fie răniți într-o explozie provocată accidental.

Adrian Vizireanu, unul dintre cei doi militari buzoieni care au murit în Afganistan, era un apreciat arbitru de fotbal care activa în diviziile inferioare, scrie stiridebuzau.ro. Colegii săi au scris un mesaj de condoleanțe pe Facebook. ”Vizi”, așa cum îi spuneau colegii, avea 36 de ani, era căsătorit însă nu avea copii.

”Astăzi, Vizi şi-a pierdut viaţa în Afganistan! E atăt de dur şi şocant, atât de nedrept!”, au scris colegii arbitri pe Facebook.

 

Post-ul Ce nenorocire pe frontul din Afganistan! Un arbitru român a fost împușcat de talibani deghizați în polițiști!!! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce nenorocire pe frontul din Afganistan! Un arbitru român a fost împușcat de talibani deghizați în polițiști!!!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Fiul lui Dan Adamescu a primit mandat de arestare în lipsă, pentru dare de mită

Fiul lui Dan Adamescu a primit mandat de arestare în lipsă, pentru dare de mită – Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui …]

Sport 0 Comentarii

Begu recunoaște: ”Am făcut multe greșeli neforțate!”

Begu recunoaște: ”Am făcut multe greșeli neforțate!” – Irina Begu a pierdut clar, în două seturi, primul meci din duelul contra Germaniei, împotriva sportivei Angelique Kerber: 2-6, 3-6. Sportiva noastră …]

Sport 0 Comentarii

Scandalul emisiilor se extinde! După Volkswagen, va fi prinsă și Renault?

Scandalul emisiilor se extinde! După Volkswagen, va fi prinsă și Renault? – Scandalul emisiilor de gaze, care provocat o scădere semnificativă a vânzărilor pentru Volkswagen, se extinde și la alt constructori …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*