3 mai 2016 Comentarii 0

Ce răspuns a primit Pro TV de la EBU. Va participa Ovidiu Anton la Eurovision 2016?

Ce răspuns a primit Pro TV de la EBU. Va participa Ovidiu Anton la Eurovision 2016?

România a fost exclusă de la Eurovision 2016, din cauza datoriilor pe care TVR le are la EBU (European Broadcasting Union). Pro TV a anunțat că va face demersurile pentru a soluționa problema, încercând să obțină drepturile de transmisie și dreptul lui Ovidiu Anton de a urca pe scena de la Stockholm.

După mai mult de o săptămână Ingrid Deltenre, Director General EBU, a trimis pe 2 mai răspunsul oficial al instituției pe care o reprezintă, iar acesta nu este unul favorabil României. Aceasta menționează, printre altele: “Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nici o soluție pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”.

“Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a înțelege un artist și o întreagă țară. Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Prima reacție a lui Ovidiu Anton, după excluderea României de la Eurovision 2016

“Sper din tot sufletul ca Moment of Silence, piesa pe care românii au votat-o și pe care au ales-o să îi reprezinte la Eurovision 2016, să aibă șansa de a fi auzită pe scena din Stockholm. Nu este drept nici pentru mine și nici pentru fiecare român din țară sau străinătate să nu ne fie acordat măcar dreptul la o discuție, în vederea găsirii unei soluții. Sunt pregătit să discut despre opțiunile noastre, să zbor la Stockholm, să cânt Moment of Silence pe scena Eurovision, să-mi reprezint țara și să fac românii mândri!”, a spus Ovidiu Anton.

Au mai rămas 6 zile până la începutul competiției Eurovision și aproape 20.000 de români au semnat petiția pentru a susține participarea lui Ovidiu și a României în concurs.

Susține-l pe Ovidiu și semnează petiția AICI.

Ce a răspuns Ovidiu Anton la propunerea de la merge la Eurovision 2016 din partea Moldovei

Anul acesta, la Eurovision participa 43 de tari, dintre care 18 concureaza in prima semifinala, cea din 10 mai, iar 19 tari lupta in cea de-a doua semifinala, pe 12 mai. Romania trebuia sa concureze in a doua semifinala, dar a fost eliminata din competitia de la Stockholm din cauza datoriilor Televiziunii Romane.

Din cauza datoriilor la European Union Broadcasting, România nu va mai putea participa la concursul „Eurovision 2016”, şi nu va mai avea dreptul să transmită competiţia. Este pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, când România este descalificată în competiția europeană.

Post-ul Ce răspuns a primit Pro TV de la EBU. Va participa Ovidiu Anton la Eurovision 2016? apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce răspuns a primit Pro TV de la EBU. Va participa Ovidiu Anton la Eurovision 2016?

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

PROGNOZA METEO | Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte

PROGNOZA METEO | Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte – Administrația Națională de Meterologie a emis o estimare a valorilor temperaturilor și precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. …]

Un câine blocat pe acoperiș, salvat de pompieri la Constanța

Un câine blocat pe acoperiș, salvat de pompieri la Constanța – Un câine maidanez a fost salvat, azi dimineață, de pompierii constănțeni. Animalul ajunsese, nu se știe în ce condiții, …]

Sport 0 Comentarii

Accident grav în Suceava. Șoferul unui microbuz a murit pe loc

Accident grav în Suceava. Șoferul unui microbuz a murit pe loc – Un accident grav a avut loc în localitatea Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, în urmă cu puțin timp. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*