14 aprilie 2016 Comentarii 0

Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

În urmă cu doi ani, întreaga lume era șocată de acțiunile grupării teroriste Boko Haram. 276 de eleve de liceu au fost răpite de această organizație islamistă. De atunci și până acum, puține informații au mai ieșit la iveală despre soarta lor. Teroriștii au trimis însă acum o înregistrare video pentru a dovedi că acestea sunt încă în viață, în contextul în care guvernul din Nigeria încearcă să negocieze un schimb de prizonieri.

Este prima înregistrare cu elevele răpite, din mai 2014. Atunci, soarta lor a declanșat o campanie mondială, în care s-a implicat chiar și prima doamnă a SUA, Michelle Obama. În ciuda eforturilor, elevele nu au fost eliberate. Din cele aproape 230 de eleve răpite, 57 au reușit să fugă la scurt timp după răpirea lor, însă despre celelalte eleve nu se știau prea multe informații.

Acum, gruparea Boko Haram a dat publicității o înregistrare în care apar 15 fete acoperite cu un jihab negru. Ele își spun numele, declară că au fost răpite la Chibok și precizează data înregistrării, 25 decembrie, relatează CNN. Fetele fac apel către guvernul Nigeriei să coopereze cu militanții Boko Haram pentru a fi eliberate. Ele susțin că au fost tratate bine, însă vor să se întoarcă la familiile lor.  Două mame au afirmat că și-au recunoscut fetele, în timp ce o a treia mamă a identificat alte cinci eleve dispărute.

Ministrul informațiilor din Nigeria a afirmat că tinerele „nu par să fie deloc stresate” și că s-au înregistrat „puține schimbări în aspectul lor fizic”.

El a refuzat însă orice comentariu legat de stadiul discuțiilor cu Boko Haram, care dorește să schimbe ostaticii contra unor islamiști aflați în închisorile nigeriene.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DijqVWcixbo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Citește și:

Post-ul Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Transfer de Liga Campionilor pentru CSM București: vine Mehmedovici!

Transfer de Liga Campionilor pentru CSM București: vine Mehmedovici! – Echipa de handbal feminin CSM București a anunțat astăzi că a transferat-o pe Majda Mehmedovici (25 de ani). Sportiva originară …]

Sport 0 Comentarii

Steaua l-a dat afară pe ”pariul lui Mihai Stoica”

Steaua l-a dat afară pe ”pariul lui Mihai Stoica” – FC Steaua a anunțat, printr-un comunicat, că a încheiat raporturile contractuale cu doi fotbaliști, fundașul dreapta Gabi Matei (25 de …]

Sport 0 Comentarii

Cupa Davis, Grupa Mondială: Italia a snopit în bătaie Elveția. Sârbii dansează pe sârmă / REZULTATE

Cupa Davis, Grupa Mondială: Italia a snopit în bătaie Elveția. Sârbii dansează pe sârmă / REZULTATE – CUPA DAVIS – GRUPA MONDIALĂ (primul tur) Marea Britanie – Japonia 2-1 Andy …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*