14 aprilie 2016 Comentarii 0

Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

În urmă cu doi ani, întreaga lume era șocată de acțiunile grupării teroriste Boko Haram. 276 de eleve de liceu au fost răpite de această organizație islamistă. De atunci și până acum, puține informații au mai ieșit la iveală despre soarta lor. Teroriștii au trimis însă acum o înregistrare video pentru a dovedi că acestea sunt încă în viață, în contextul în care guvernul din Nigeria încearcă să negocieze un schimb de prizonieri.

Este prima înregistrare cu elevele răpite, din mai 2014. Atunci, soarta lor a declanșat o campanie mondială, în care s-a implicat chiar și prima doamnă a SUA, Michelle Obama. În ciuda eforturilor, elevele nu au fost eliberate. Din cele aproape 230 de eleve răpite, 57 au reușit să fugă la scurt timp după răpirea lor, însă despre celelalte eleve nu se știau prea multe informații.

Acum, gruparea Boko Haram a dat publicității o înregistrare în care apar 15 fete acoperite cu un jihab negru. Ele își spun numele, declară că au fost răpite la Chibok și precizează data înregistrării, 25 decembrie, relatează CNN. Fetele fac apel către guvernul Nigeriei să coopereze cu militanții Boko Haram pentru a fi eliberate. Ele susțin că au fost tratate bine, însă vor să se întoarcă la familiile lor.  Două mame au afirmat că și-au recunoscut fetele, în timp ce o a treia mamă a identificat alte cinci eleve dispărute.

Ministrul informațiilor din Nigeria a afirmat că tinerele „nu par să fie deloc stresate” și că s-au înregistrat „puține schimbări în aspectul lor fizic”.

El a refuzat însă orice comentariu legat de stadiul discuțiilor cu Boko Haram, care dorește să schimbe ostaticii contra unor islamiști aflați în închisorile nigeriene.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/DijqVWcixbo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Citește și:

Post-ul Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce s-a întâmplat cu cele peste 270 de eleve răpite în Nigeria de Boko Haram

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Italo-românul Walter Zenga nu s-a simțit iubit la el acasă

Italo-românul Walter Zenga nu s-a simțit iubit la el acasă – Walter Zenga, antrenor pe jumătate român (este căsătorit cu românca Raluca Rebedea). a rămas iarăși fără loc de muncă. Aventura lui …]

Sport 0 Comentarii

Le-a luat foc vestiarul și s-au schimbat în parcare!

Le-a luat foc vestiarul și s-au schimbat în parcare! – Înaintea meciului dintre CSU Craiova și Pandurii, scor 0-0, disputat la Tr. Severin, vestiarul gorjenilor a luat foc! Antrenor Edward …]

Sport 0 Comentarii

”Câinele” Dănciulescu ”mușcă” din adversari: ”Vrem să încheiem sezonul regulat pe primul loc!”

”Câinele” Dănciulescu ”mușcă” din adversari: ”Vrem să încheiem sezonul regulat pe primul loc!” – Directorul sportiv al grupării de fotbal Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, marți, că echipa condusă de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*