1 mai 2016 Comentarii 0

Ce ți se poate întâmpla atunci când distribui mesaje pe rețelele sociale. Specialiștii explică totul

Ce ți se poate întâmpla atunci când distribui mesaje pe rețelele sociale. Specialiștii explică totul

Distribuirea mesajelor pe rețelele sociale poate cauza un nivel prea mare de „încărcare cognitivă”, care afectează cu modul în care înțelegem mesajul pe care ne dorim să-l împărtășim cu prietenii noștri, afirmă un nou studiu realizat de echipe de cercetători de la Universitățile din Cornell și Beijing.

Autorii studiului arată că timpul pe care îl petrecem pentru a lua decizia de a share-ui un mesaj pe o rețea socială ne ‘mănâncă’ din capacitatea de a înțelege așa cum trebuie respectiva postare și ne face, prin urmare, mai…puțin inteligenți.

Studiul a fost realizat pe două grupuri de studenți chinezi cu ajutorul unei serii de mesaje pe Weibo, o platformă online chinezească asemănătoare cu mai celebrul Twitter. Participanților dintr-un grup li s-au oferit mai multe mesaje de pe Weibo și au fost nevoiți să aleagă pentru fiecare în parte dacă vor distribui sau nu mesajul în lista lor de prieteni.

Cel de-al doilea grup nu a avut opțiunea de a distribui postarea, iar subiecții au putut doar să citească mesajele date. Studenții au fost apoi testați cu privire la conținutul postărilor. Grupul care a trebuit să decidă dacă va reposta sau nu fiecare dintre mesaje a avut de două ori mai multe răspunsuri greșite decât grupul care nu a avut opțiunea de a distribui postările. În plus, cele mai multe răspunsuri greșite au fost semnalate chiar la postările pe care subiecții au ales să le distribuie.

Cercetătorii au publicat o lucrare despre studiul lor în revista Computers in Human Behaviour. „Distribuire duce la o supraîncărcare cognitivă, iar asta afectează celelalte sarcini”, a spus profesorul Qi Wang, expert în dezvoltare umană la Universitatea Cornell, unul dintre coordonatorii studiului. „Dacă studenții ar fi testați în viața reală imediat după ce au navigat online, s-ar putea ca rezultatele să fie chiar și mai rele”, a adăugat profesorul.

Oamenii de știință au sugerat, de asemenea, că rețelele sociale ar trebui regândite din acest punct de vedere, pentru a ajuta mai degrabă utilizatorii să înțeleagă mult mai bine conținutul mesajelor, în loc să pună accent pe distribuirea sau nedistribuirea postărilor.

Post-ul Ce ți se poate întâmpla atunci când distribui mesaje pe rețelele sociale. Specialiștii explică totul apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce ți se poate întâmpla atunci când distribui mesaje pe rețelele sociale. Specialiștii explică totul

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

UPDATE | COD GALBEN de vânt. Care sunt județele afectate

UPDATE | COD GALBEN de vânt. Care sunt județele afectate – Admininistrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting COD GALBEN de vânt, valabil după cum urmează: Între orele …]

Sport 0 Comentarii

Decizia radicală luată de Andreea Marin, după scandalul cu firma de bilete care a strâns banii pentru victimele din Colectiv

Decizia radicală luată de Andreea Marin, după scandalul cu firma de bilete care a strâns banii pentru victimele din Colectiv – Scandalul cu firma care a strâns banii din concertul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*