12 mai 2016 Comentarii 0

Ce vopsea de păr trebuie să folosească femeile însărcinate?

Ce vopsea de păr trebuie să folosească femeile însărcinate?

Când vine vorba de produse de înfrumuseţare, efectele ingredientelor pe care le conţin pot fi mai  dăunătoare pentru piele decât ne putem imagina. Industria cosmeticelor utilizează mii de substanţe chimice sintetice în produsele sale, de la ruj  la şampon şi vopsea de păr.

Tocmai din acest motiv, vopseaua vegană este preferata mămicilor graţie tehnologiilor nou folosite în obţinerea culorilor şi a ingredientelor folosite, fiind un produs sigur şi calitativ pentru sănătatea mamei şi a fătului. Vopseaua organică deschide cuticula blând cu un complex aminoorganic în timp ce vitaminele şi antioxidanţii ajuta la menţinerea culorii pe termen lung. Este vorba despre un ritual de tratament cu hidratare avansată începând cu detoxifierea şi purificarea scalpului, urmată de efectul de restructurare a aminoacizilor din proteină de orez şi regenerare cu extractul din sâmbure de strugure, uleiul de argan pur certificat, uleiul de măsline şi din floarea soarelui. În compoziţia vopselei organice nu există săruri, prin urmare părul nu se va degrada, din contră va fi elastic graţie efectului proteinei de orez.

Care sunt substanţele nocive pentru sănătatea mamei ?

 Ftalații – substanţe chimice urât mirositoare care afectează sistemul endocrin. Studiile chimice arată că fetiţele predispuse la inhalarea ftalaților se confruntă cu dezvoltarea precoce, un factor de risc pentru cancer mamar.

-Triclosan – numit şi pesticid, afectează funcţia tiroidei precum şi hormonii care reglează metabolismul, având de asemenea, un impact nefavorabil asupra sănătăţii sânilor.

-1,4 dioxan – nu este listat de cele mai multe ori pe etichetele vopselurilor, fiind un derivat din petrol. Întâlnit de cele mai multe ori în compoziția vopselurilor de tip şampon, fiind clasat drept factor cancerigen.

-Oxid de etilenă – este un sterilizator folosit pentru igiena ustensilelor medicale, fiind unul din cele aproximativ 50 de substanţe chimice ce provoacă anomalii la nivelul sânilor, până la nivel de cancer.

-Hidrocarburile aromatice – sunt obţinute din cărbune, ţiţei şi benzină, cu impact nefavorabil asupra cancerului mamar.

-Extract de placenta – cel mai adesea derivată în surse animele sau chiar umane, conţinând de cele mai multe ori o cantitate însemnată de progesteron.

-Plumb – un metal greu ce intră în compoziţia vopselurilor de consum general, aceasta neurotoxină are impact major nefavorabil asupra abilitaţilor de vorbire şi de comportament. La femeile însărcinate poate chiar provoca avortul spontan.

Prin urmare, substanţele toxice precum P-fenilendiamina (PPT), resorcina, amoniac, sulfaţi sunt dăunătoare pentru organism, resorcina fiind una din cauzele pierderilor de sarcină şi chiar a dereglărilor homonale. Odată ce substanţe netestate dermatologic au fost incluse în produse cosmetice pentru femei, precum antiperspirante sau creme pentru epilat, incidenta cancerului de san a crescut considerabil.

 

 

Post-ul Ce vopsea de păr trebuie să folosească femeile însărcinate? apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ce vopsea de păr trebuie să folosească femeile însărcinate?

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Neo-zeelandezul Richie McCaw şi-a anunţat retragerea din rugby

Neo-zeelandezul Richie McCaw şi-a anunţat retragerea din rugby – Richie McCaw (34 de ani), unul dintre cei mai buni rugbişti din istorie, a pus punct, astăzi, unei cariere impresionante. Ultimul …]

Sport 0 Comentarii

All Star Game: Curry și-a pierdut titlul de cel mai bun trăgător de la distanță din NBA / VIDEO

All Star Game: Curry și-a pierdut titlul de cel mai bun trăgător de la distanță din NBA / VIDEO – All-Star Week-endul este în plină desfășurare la Toronto (Canada) și …]

Sport 0 Comentarii

Tragedie în sportul românesc! 3 handbaliști au murit și alți 8 au fost răniți, după un accidentat pe E85 suferit de echipa CSU Târgoviște! VIDEO

Tragedie în sportul românesc! 3 handbaliști au murit și alți 8 au fost răniți, după un accidentat pe E85 suferit de echipa CSU Târgoviște! VIDEO – Doliu în sportul românesc. Microbuzul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*