8 mai 2016 Comentarii 0

Celebrul „El Chapo”, transferat într-o închisoare lângă granița cu SUA

Celebrul „El Chapo”, transferat într-o închisoare lângă granița cu SUA

”El Chapo” Guzman a fost transferat, sâmbătă, într-o închisoare din Ciudad Juarez, în nordul Mexicului, în apropiere de frontiera cu Statele Unite.

Încadrat de un important dispozitiv militar, transferul se înscrie însă în cadrul unui „protocol de securitate, prevăzând o rotație frecventă a deținuților”, a explicat un responsabil din cadrul Comisiei naționale de securitate.

Liderul cartelului din Sinaloa, arestat în ianuarie, s-a aflat până în prezent în închisoarea de înaltă securitate de la Altiplano, la circa 90 de km de Ciudad de Mexico.

El a ajuns în zorii zilei de sâmbătă la aeroportul din Ciudad Juarez, înconjurat de aproximativ 150 de polițiști federali sosiți mai devreme la bordul a trei avioane. Ulterior, El Chapo a fost transferat în elicopter la o închisoare situată la sud de Ciudad Juarez.

Cu ajutorul unor complici din interior, El Chapo a evadat în mod spectaculos, în iulie 2015, din închisoarea de la Altiplano, printr-un tunel săpat sub dușul din celula sa. După ce a fost închis din nou în ianuarie, autoritățile au luat măsuri excepționale pentru a evita să scape din nou, înainte de o posibilă extrădare în Statele Unite.

Traficantul de droguri le-a cerut recent avocaților săi să accelereze extrădarea spre SUA din cauza maltratării la care este supus în închisoare. Această procedură poate dura până la doi ani, au afirmat apărătorii lui El Chapo.

Guzman, 58 de ani, se plânge că nu beneficiază de o supraveghere medicală corespunzătoare și că nu poate dormi din cauza autorităților penitenciare care verifică foarte des prezența deținuților.

Post-ul Celebrul „El Chapo”, transferat într-o închisoare lângă granița cu SUA apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Celebrul „El Chapo”, transferat într-o închisoare lângă granița cu SUA

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Marea Britanie, sub amenințarea teroristă. 70 de jihadişti ar putea pregăti atacuri

Marea Britanie, sub amenințarea teroristă. 70 de jihadişti ar putea pregăti atacuri – Până la 70 dintre jihadiştii care s-au întors în Marea Britanie ar putea pregăti atacuri, a avertizat …]

Sport 0 Comentarii

Volei: Wiesbaden – CSM București (ora 20.00), ”sferturile” Cupei Challenge la feminin

Volei: Wiesbaden – CSM București (ora 20.00), ”sferturile” Cupei Challenge la feminin – De la ora 20:00, ”tigroaicele” de la CSM București vor evolua împotriva nemțoaicelor de la VC Wiesbaden, …]

Sport 0 Comentarii

”Primarul guvizilor”, filmul despre edilul care își trafica fotbaliștii la poker și i-a pus pistolul la tâmplă unui arbitru! / VIDEO

”Primarul guvizilor”, filmul despre edilul care își trafica fotbaliștii la poker și i-a pus pistolul la tâmplă unui arbitru! / VIDEO – Un film biografic despre viața lui Dumitru Sechelariu, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*