Cinci copii cu malformații cardiace grave, operați gratuit la Sibiu
25 aprilie 2016 Comentarii 0

Cinci copii cu malformații cardiace grave, operați gratuit la Sibiu

Cinci copii cu malformații cardiace grave, operați gratuit la Sibiu

Medicii sibieni împreună cu specialiști din diferite țări, le-au oferit șansa la o viața normală unor copilași născuți cu malformații cardiace grave, proveniți din familii care nu ar fi putut niciodată să acopere costurile acestor intervenții complicate. Printre micuții care se pot bucura acum de o copilărie normală se numără și Daniel, un puști de 8 ani din comuna Merghindeal, Sibiu.  

Daniel provine dintr-o familie cu opt frați, crescuți doar de mama. Din cauză că sunt foarte săraci, băiatul de 8 ani nu a avut niciodată un pat fiind nevoită să doarmă pe jos. Încă din fragedă pruncie, copilul a fost diagnosticat cu stenoză aortică avansată – afecțiune care consta într-o strâmtare a orificiului aortic, devenind un obstacol în trecerea sângelui din ventriculul stâng în aorta. Din cauza acestei boli, Daniel nu s-a putut bucura de jocurile copilăriei alături de ceilalți frațiori. Situația materială precară nu i-a permis mamei să-l ducă la o clinică din străinătate pentru a fi operat, iar anumite unități medicale de la noi din țară l-au refuzat. Salvarea lui Daniel a venit de la doctorii unui spital privat din Sibiu care, alături de specialiști din alte țări, i-au redat șansa la o viață normal. Băiatul va putea de acum să parcurgă fără probleme, drumul zilnic, de o oră, către școală, lucru care îi era imposibil înainte de intervenție.

Abandonat în maternitate din cauza malformației

Alături de băiatul de 8 ani și alți patru copii, cu vârste între 11 luni și 16 ani, născuți cu grave malformații cardiace, au primit o nouă șansă. Doi dintre pacienți, un băiețel de numai 11 luni și o fetiță de opt ani, cu insuficiență cardiacă severă, au fost operați de către echipa de medici de la un spitalul din Sibiu, căreia i s-au alăturat și alți specialiști străini. Celelalte cazuri – copii cu vârste de la un an la 16 ani – au fost soluționate prin metode minim-invazive.

copil bolnavi

Unul dintre pacienți, un băiețel de numai un an, suspect de deficit septal ventricular, a fost abandonat de părinți în spital după naștere, din cauza problemelor grave pe care le avea. Acesta nu a putut fi operat până acum, deoarece nu atingea o greutate optimă pentru realizarea unei intervenții de asemenea amploare, iar acum  va putea fi reintegrat în familie.

Post-ul Cinci copii cu malformații cardiace grave, operați gratuit la Sibiu apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cinci copii cu malformații cardiace grave, operați gratuit la Sibiu

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Brigitte Sfăt povesteşte drama prin care a trecut! „Din patroană am devenit puşcariaşă „

Brigitte Sfăt povesteşte drama prin care a trecut! „Din patroană am devenit puşcariaşă „ – Brigitte Sfăt acceptat să vorbească despre cea mai grea perioadă din viaţa ei. Soţia lui …]

Sport 0 Comentarii

După despărțirea de FC Botoșani, Leo Grozavu și-a găsit echipă

După despărțirea de FC Botoșani, Leo Grozavu și-a găsit echipă – Leo Grozavu și-a găsit echipă după despărțirea de FC Botoșani. Tehnicianul s-a întors în liga secundă, unde va încerca …]

Sport 0 Comentarii

Ziua derby-urilor în Anglia. Arsenal dă piept cu liderul-surpriză Leicester. Man. City se bate cu Tottenham

Ziua derby-urilor în Anglia. Arsenal dă piept cu liderul-surpriză Leicester. Man. City se bate cu Tottenham – Runda a 26-a din Anglia continuă duminică. Liderul Leicester (53 de puncte) joacă …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*