10 aprilie 2016 Comentarii 0

Cioloș: Vrem ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate

Cioloș: Vrem ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate

Premierul Dacian Cioloș a declarat duminică seara, în deschiderea concertului caritabil dedicat copiilor vulnerabili ai României, că obiectivul Guvernului, indiferent cine va fi prim-ministru, este ca în 2020 să nu mai avem copii instituționalizați.

Premierul Dacian Cioloș a fost însoțit la concert de soția sa, Valerie, și a declarat că în prezent mai sunt încă 57.000 de copii instituționalizați, dar speră ca până în 2020 copiii să fie integrați în familii.

„România a pornit în 1990 cu 100.000 de copii instituționalizați, în peste 700 de centre, și, încet-încet, lucrurile au evoluat. Din păcate, suntem astăzi încă la 57.000 de copii care, într-un fel sau altul, nu sunt în familiile lor. Pentru o mare parte din ei s-au găsit soluții în alte familii, îngrijiți de asistenți sociali sau în centre care sunt mai primitoare, dar problema încă nu este rezolvată. Tocmai de aceea vreau să vă anunț că obiectivul pe care ni-l asumăm ca stat — și aici vorbesc în numele Guvernului și sunt convins că acest obiectiv va fi dus până la capăt indiferent cine va fi prim-ministru sau cine va fi la guvernare — este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate. Acei 8.000 de copii despre se care vorbea (…) să fim în măsură să îi ducem în familii și să le găsim un loc în care să găsească iubirea în jurul lor, să găsească înțelepciunea oamenilor care îi îngrijesc astfel încât să își găsească o cale în viață”, a spus Cioloș, la Ateneul Român.

În opinia sa, în paralel cu găsirea unor familii pentru acești copii, este important ca, prin aplicarea unor măsuri precum cele cuprinse în pachetul anti-sărăcie, să fie oprit fenomenul abandonului.

„E important să avem și forța înțelepciunea de a opri această hemoragie, ca alți copii să nu se adauge celor pe care dorim să îi vedem în familii și cu un rost în viață. Și acestea sunt cele două obiective pe care ni le fixăm și prin acest pachet de măsuri anti-sărăcie pe care Guvernul l-a lansat, care pune cap la cap mai multe resurse financiare din diferite surse, mai multe măsuri tocmai pentru a crea o plasă de siguranță pentru cei mai vulnerabili dintre noi, ca să poată, în diferite etape ale vieții, să treacă peste momente dificile, să poată să meargă la grădiniță, să poată să meargă la școală, în ciuda dificultăților pe care familiile le pot întâmpina”, a spus Cioloș.

 

Post-ul Cioloș: Vrem ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cioloș: Vrem ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

A recunoscut! De ce este de fapt Amalia Enache aşa discretă cu viaţa personală!

A recunoscut! De ce este de fapt Amalia Enache aşa discretă cu viaţa personală! – Amalia Enache trăieşte cea mai frumoasă perioadă din viaţa ei. Ştirista este însărcinată şi aşteaptă …]

Sport 0 Comentarii

”Mergem la victorie la Madrid”. România joacă sâmbătă cu Spania, în Cupa Europeană a Națiunilor

”Mergem la victorie la Madrid”. România joacă sâmbătă cu Spania, în Cupa Europeană a Națiunilor – Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, în cel de-al doilea meci al …]

Sport 0 Comentarii

Adele, desemnată cea mai bogată cântăreața britanică!

Adele, desemnată cea mai bogată cântăreața britanică! – Adele este una dintre cele mai iubite interprete, iar de curÂnd a fost desemnată şi cea mai bogată, potrivit clasamentului publicat de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*