Compania Rompetrol SA iși cere insolvența!
5 iunie 2015 Comentarii 0

Compania Rompetrol SA iși cere insolvența!

Compania Rompetrol SA iși cere insolvența!Compania Rompetrol SA iși cere insolvența! – Rompetrol SA aparține de fostul Rompetrol Group, acum numit KMG Internațional (care la rîndul său este controlat de compania natională de gaze și petrol din Kazakhstan-KazMunayGas).  KMG International este una dintre cele mai importante companii din Romania, cu activitați importante în regiunea Mării Negre și Mării Mediterane și desfașoară operațiuni de servicii industriale, rafinare, petrochimie  retail, upstream și trading.

În Europa, KMG International deține peste 1000 de puncte de distribuție a carburanților, pe teritoriul a șase tări – România, Bulgaria, Republica Moldova, Spania, Franţa și Georgia.

Potrivit site-ului Ministerul Finanţelor, Rompetrol avea în 2013 datorii de 159 milioane de lei.

În anul 2014 guvernul Ponta, a adoptat un memorandum potrivit căruia, KazMunayGas, acționarul majoritar al grupului Rompetrol,va plăti din datoria de 600 milioane de dolari, suma de 200 milioane dolari, în schimbul unei participaţii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare (care operează rafinăria Petromidia).

Totodată, sunt stabilite principiile referitoare la înființarea, organizarea şi funcţionarea unui fond de investiţii în sectorul energetic sub forma unei societăţi pe acţiuni la care The Rompetrol Group, va avea o cotă de participare la capital de 80%, statul român urmând să deţină o participaţie de 20%.

În decembrie 2014 Traian Basescu, îl acuză pe Ponta, de nereușita memorandumului și declară:

„Nu numai că nu s-a format fondul de investiţii de un miliard de euro, dar nici măcar cei 200 de milioane de dolari nu s-au încasat până la momentul la care eu fac declaraţii. Aici, domnul premier Ponta trebuie să îşi asume toată responsabilitatea, pentru că l-am prevenit înainte de a face acest lucru”.

Compania Rompetrol SA, a înregistrat la Tribunalul București în data de 28 mai o cerere de insolvență, solicitare care urmează sa fie analizată de judecători în data de 8 iunie.

SUMAR ARTICOL
NUME ARTICOL:
Compania Rompetrol SA iși cere insolvența!
DESCRIERE:
Rompetrol SA aparține de fostul Rompetrol Group,acum numit KMG Internațional (care la rîndul său este controlat de compania natională de gaze și petrol din Kazakhstan-KazMunayGas).
AUTOR:
The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

29 februarie – ziua cu cele mai puţine aniversări. Doar 12.622 de români își serbează ziua de naștere o dată la patru ani

29 februarie – ziua cu cele mai puţine aniversări. Doar 12.622 de români își serbează ziua de naștere o dată la patru ani – Doar 12.622 de români îşi serbează …]

Actualitate 0 Comentarii

Un puternic om de afaceri din Alba a cumpărat două firme din Danemarca

Un puternic om de afaceri din Alba a cumpărat două firme din Danemarca – Patronul Supremia Grup, Levente Bara, a anunţat achiziţia a două firme din Danemarca, într-o mişcare care …]

Actualitate 0 Comentarii

Doi bărbați din Cugir, condamnați definitiv la închisoare cu executare, săltați de polițiști

Doi bărbați din Cugir, condamnați definitiv la închisoare cu executare, săltați de polițiști – Doi bărbați din Cugir, condamnați deficitiv la închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*