12 aprilie 2016 Comentarii 0

Copiii, noua armă a teroriștilor! Sunt răpiți și obligați să devină kamikaze!

Copiii, noua armă a teroriștilor! Sunt răpiți și obligați să devină kamikaze!

Copiii au devenit noua armă a grupării teroriste Boko Haram Potrivit unui raport ONU, micuții sunt răpiți și apoi forțați să devină kamikaze, să acționeze în numele rețelei ca atentatori sinucigași.

Raportul face dezvăluiri sumbre. Potrivit estimărilor acestuia, patru copii au fost folosiți în atacuri kamikaze de către gruparea islamistă nigeriană în 2014. Însă, un an mai târziu, numărul acestora a crescut de peste zece ori, în Nigeria, Camerun, Niger și Ciad, zone unde acționeaza gruparea teroristă afiliată la ISIS. Din ianuarie 2015, în nordul Camerunului, s-a înregistrat cel mai mare număr de atentate kamikaze date de Boko Haram, în care au fost implicați copii, 21 la număr, fiind urmat de Nigeria cu 17 copii sinucigași, iar în Ciad s-au înregistrat două astfel de cazuri, potrivit cotidianului Le Parisien.

Vezi povestea unei tinere care a refuzat să devină kamikaze!

Peste 75% din acești copii erau fete, arată raportul ONU. Fati, una dintre tinerele scăpate din mâinile teroriştilor Boko Haram a povestit cum misiunile sinucigaşe erau la ordinea zilei. Şi erau fete care se ofereau voluntare în speranţa că planul va eşua, iar ele vor fi salvate. „Liderii Boko Haram veneau şi ne întrebau cine vrea să fie kamikaze. Iar fetele se ofereau voluntare, ba chiar se certau între ele care să fie aleasă. În realitate, voiau să fugă, să scape de Boko Haram. Dacă primeau misiunea, sperau că se vor întâlni cu soldaţi, că le vor spune că au bombe asupra lor, iar ei le vor ajuta. Sperau că aşa vor scăpa”, le-a povestit tânăra pentru CNN.

Tânăra a stat doi ani în captivitate, ţinută alături de sute de alte fete într-o bază din nord-estul Nigeriei, situat într-o pădure, complexul fiind atacat deseori de armată. Deși acestea erau îngrozite și nu se puteau opri din plâns, ele erau violate de bărbații din grupare și înfometate. Printre ele s-ar afla și multe dintre cele peste 270 de eleve răpite din Nigeria în aprilie 2014, moment care a șocat întreaga lume.

 

Post-ul Copiii, noua armă a teroriștilor! Sunt răpiți și obligați să devină kamikaze! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Copiii, noua armă a teroriștilor! Sunt răpiți și obligați să devină kamikaze!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bătut de nevastă pentru că a înșelat-o cu un bărbat

Bătut de nevastă pentru că a înșelat-o cu un bărbat – Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că are nevoie de ajutor pentru că îl bate soţia …]

Sport 0 Comentarii

Vidal a fost trimis acasă, după ce a venit beat în cantonament

Vidal a fost trimis acasă, după ce a venit beat în cantonament – Lui Arturo Vidal (28 de ani) nu i se mai permite chiar orice. Mijlocașul de la Bayern …]

Sport 0 Comentarii

Dinamo trage tare în cantonamentul din Cipru

Dinamo trage tare în cantonamentul din Cipru – Lotul lui Dinamo se află stagiu de pregătire centralizată în Cipru, prevăzut cu patru partide amicale. Pregătită de Mircea Rednic (antrenor principal), …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*