3 mai 2016 Comentarii 0

Corina Șuteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii

Corina Șuteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii

Corina Șuteu este propunerea premierului Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Culturii, după revocarea lui Vlad Alexandrescu.

Corina Şuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii și a fost director al Institutului Cultural Român New York, în perioada 2006-2012, când ICR era condus de Horia Roman Patapievici. Șuteu și-a prezentat demisia in 2012, in contextul trecerii ICR din subordinea Presedintiei in cea a Senatului. Corina Șuteu este expert în politici culturale și ocupat de politici şi strategii pentru cultură în ministerul condus de Vlad Alexandrescu.

Demitere cu scandal

Vlad Alexandrescu va fi revocat de premierul Dacian Cioloș. Inițial, Alexandrescu și-a prezentat demisia săptămâna tercută, la cererea șefului Guvernului, din pricina situației de la Opera Națională din București. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei și a spus că va demisiona după Paște, pentru ca astăzi să se răzgândească definitiv în privința demisiei, spunând că nu vrea ca reforma în cultură să fie periclitată.

La sfârșitul săptămânii trecute, într-o scrisoare adresată Grupului pentru Dialog Social, Vlad Alexandrescu a acuzat presiuni venite din interiorul Guvernului. După ce scrisoarea sa a fost răspândită în toată presa, ministrul Culturii a precizat că textul nu era destinat publicității.

Urmare a afirmațiilor lui Vlad Alexandrescu din scrisoare, premierul Dacian Cioloș a anunțat, pe 1 mai, că îl va revoca marți din funcție pe Alexandrescu și va prezenta președintelui Klaus Iohannis o propunere pentru portofoliul Ministerului Culturii.

Post-ul Corina Șuteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Corina Șuteu, propunerea premierului pentru Ministerul Culturii

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Scene șocante. Fanii dinamoviști au bătut doi oameni în metrou: ”Nu mi-a plăcut cum se uitau” | VIDEO

Scene șocante. Fanii dinamoviști au bătut doi oameni în metrou: ”Nu mi-a plăcut cum se uitau” | VIDEO – Scene de o violență extremă la metrou. Mai mulți indivizi au …]

Sport 0 Comentarii

Fugarul Sima îl dă în gât pe bișnițarul Becali: ^”A vrut să încaseze, în Elveția, 500.000 de euro cu un cec fără acoperire!”

Fugarul Sima îl dă în gât pe bișnițarul Becali: ^”A vrut să încaseze, în Elveția, 500.000 de euro cu un cec fără acoperire!” – Confesiunile lui Cristian Sima, brokerul fugar, …]

Sport 0 Comentarii

Cupa Davis, România – Slovenia 3-0. Meciuri doar pentru palmares. Marius Copil va evolua și astăzi, din respect pentru arădenii săi / LIVESCORE

Cupa Davis, România – Slovenia 3-0. Meciuri doar pentru palmares. Marius Copil va evolua și astăzi, din respect pentru arădenii săi / LIVESCORE – CUPA DAVIS – turul I al …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*