29 aprilie 2016 Comentarii 0

Coșmarul prin care trec copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Poveștile de groază ale părinților

Coșmarul prin care trec copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Poveștile de groază ale părinților

Este greu de imaginat că în România anului 2016, într-un oraș precum Sibiul, copiii mici pot fi ținuți în condiții inumane, legați de pat, fără a li se permite părinților să se interneze împreună cu ei. Mamele copiilor spun că sunt disperate, poveștile lor sunt parcă desprinse din filme de groază.

Copii care țipă cât îi ține gura după mamele lor, legați de pat, ținuți uzi în urină și chiar loviți ca să nu mai plângă. Aceste lucruri se întâmplă de ani de zile în Spitalul de pediatrie din Sibiu, Secția Boli Infecțioase.

Sunt mai bine de patru ani de când zeci de mame se plâng de condițiile inumane la care sunt supuși copiii lor, însă autoritățile nu iau măsuri astfel încât copiii mici să nu mai treacă prin astel de coșmaruri.

Mamele povestesc cum își duc copilași bolnavi și sunt obligate să-i lase în spital, pentru că li se interzice să se interneze împreună cu ei, deși vorbim de copii mai mici de 3 ani. Ele pleacă cu inima împietrită în timp ce copiii țipă și întind mânuțele după ele.

În momentul în care sunt luați acasă, copiii sunt speriați, plâng încontinuu, părinții nu mai reușesc să comunice cu ei, sunt agitați și au coșmaruri. Poveștile mamelor sunt cutremurătoare.

”Acum o lună am avut și eu fetița de 1 an și 3 luni internată acolo, nu au vrut sub nici o formă să mă lase cu ea, au spus că este mare și nu au locuri pt mămici, atunci i-am spus că nu am nevoie de loc, stau în picioare lângă pătuț, doar să fiu lângă ea. Nimic. Doar mămicile care alăptează până la 9 luni au voie, în rest nu. Am plecat acasă. Eram distrusă. Mi-a tinut-o acolo de luni dimineață până joi la amiază… În timpul acesta mergeam ziua la 11 la vizită și să vb cu Dr., care spunea că este bine, mănâncă, bea lichide, este înspre bine… Joi când m-am dus după ea nu mai era fetița mea: era răgușită de cât o fi plâns, mirosea fff urât, avea o vânătaie la cap de cum au ținut-o legată de pătuț și s-a zbătut, plus că era speriată, nu voia la nimeni decât la mine în brațe. Când am ajuns acasă am avut marile surprize: era opărită la fund, nu mai mânca, nu bea nimic, era disperată. Nici pe soțul meu nu îl privea, așa îi era de frică, cum se apropia cineva de ea, începea să plângă. Nu mai știa nici să meargă sau să stea pe picioare”, povestește una dintre mamele care au avut copiii internați în Spitalul de pediatrie din Sibiu, citată de printesaurbana.ro

De-a lungul celor patru ani, din 2012 și până acum, mii de mame au formulat petiții online prin care cer să nu se mai permită internarea copiilor mici fără mamele lor, prin care cer ca micuții să nu mai fie supuși unor tratamente inumane în timp ce stau în spitale pentru a se vindeca. Din păcate aceste petiții nu au avut nicio finalitate până acum, autoritățile nu au luat măsuri, iar copilașii internați din cauza bolilor infecțioase ies din spital traumatizați, ies cu răni pe suflete.

O astfel de petiție a fost lansată din nou, zilele trecute, și este deja semnate de mii de persoane, ea poate fi găsită aici.

Cazul Spitalului de pediatrie din Sibiu nu este unul singular. În mai multe unități spitalicești din țară părinților le este interzisă internarea alături de copiii lor. Mame din Brașov povestesc că li se cere între 30 și 60 de lei, taxă pentru a se putea interna alături de copii, iar mamele care se internează asistă neputincioase la țipetele și plânsetele copilașilor internați fără mamă.

 

Post-ul Coșmarul prin care trec copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Poveștile de groază ale părinților apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Coșmarul prin care trec copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Poveștile de groază ale părinților

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Se ceartă ca țațele. Mihai Stoica, despre Șumudică: ”Nu-mi mai cereți să-i răspund ăluia!”

Se ceartă ca țațele. Mihai Stoica, despre Șumudică: ”Nu-mi mai cereți să-i răspund ăluia!” – Mihai Stoica, noul director sportiv al Stelei, a spus, când a ieșit din închisoare (a …]

Sport 0 Comentarii

Românul Bogdan Lobonț are antrenor nou la AS Roma

Românul Bogdan Lobonț are antrenor nou la AS Roma – Francezul Rudi Garcia a fost demis de la cârma ech,ipei italiene AS Roma după rezultatele slabe din ultimele etape, dar paie pe …]

Sport 0 Comentarii

Novak Djokovici s-a aruncat în brațele apropiaților după victoria de la US Open

Novak Djokovici s-a aruncat în brațele apropiaților după victoria de la US Open – Sârbul Novak Djokovici a câștigat ieri US Open, după ce l-a învins în finală pe elvețianul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*