28 aprilie 2016 Comentarii 0

Cristian Burci a fost reţinut. Omul de afaceri e acuzat de evaziune fiscală

Cristian Burci a fost reţinut. Omul de afaceri e acuzat de evaziune fiscală

Omul de afaceri Cristian Burci a fost reţinut, joi dimineaţă, de către procurorii DIICOT. El este acuzat de evaziune fiscală într-un dosar cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

Cristian Burci este acuzat că a falimentat fabrica de vagoane din Caracal, iar prejudiciul despre care vorbesc anchetatorii se ridică la 8 milioane de euro, scrie Digi 24.

Romvag Caracal a intrat, în 2004, în proprietatea unui off-shore înregistrat în Luxembourg şi în care este implicat Cristian Burci. În doar 6 ani, uzina care a fost, înainte de 1990, cel mai mare exportator de vagoane din România, a intrat în insolvenţă.

Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat că membrii grupului de criminalitate organizată condus de Cristian Burci a acţionat din 2006 până în prezent, timp în care au creat un prejudiciu SC Romvag SA prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

Cristian Burci, care deține un ziar și un post de televiziune din București, a făcut primele afaceri în România la începutul anilor 1990, când a revenit din Statele Unite ale Americii.

În afară de massmedia acesta şi-a concentrat afacerile în industrie, mai precis în transporturi: a cumpărat Romvag, Fabrica de Vagoane Arad și fabrica de vagoane Meva din Turnu Severin, pe care le-a reunit în International Railway Systems (IRS).

Post-ul Cristian Burci a fost reţinut. Omul de afaceri e acuzat de evaziune fiscală apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cristian Burci a fost reţinut. Omul de afaceri e acuzat de evaziune fiscală

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Un jucător de tenis venit la Openul României a ”scăpat” în Centrul Vechi! A avut marcaj stâns și nu s-a putut desfășura în voie / GALERIE FOTO

Un jucător de tenis venit la Openul României a ”scăpat” în Centrul Vechi! A avut marcaj stâns și nu s-a putut desfășura în voie / GALERIE FOTO – Jucătorul israelian …]

Sport 0 Comentarii

Una dintre victimele din Club Colectiv făcea partea din galeria Stelei! ^Eroul Florin Cristian Popescu a scos din foc 15 persoane!

Una dintre victimele din Club Colectiv făcea partea din galeria Stelei! ^Eroul Florin Cristian Popescu a scos din foc 15 persoane! – Florin Cristian Popescu, 35 de ani, este una …]

Sport 0 Comentarii

Tenisul românesc propune o nouă stea! ^Jaqueline Adina Cristian a câștigat primul titlu ITF la senioare: ”Sunt pe drumul cel bun!”

Tenisul românesc propune o nouă stea! ^Jaqueline Adina Cristian a câștigat primul titlu ITF la senioare: ”Sunt pe drumul cel bun!” – Jucătoarea română Jaqueline Adina Cristian (1234 WTA, 17 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*