10 mai 2016 Comentarii 0

Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi

Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi

Vaccinul Hexacima pentru bebeluşi nu se găseşte de câteva săptămâni, în cabinetele medicilor de familie din mai multe judeţe din ţară.

Vaccinul hexacima, cel care imunizează copiii împotriva a şase boli, lipseşte din cabinetele medicilor de familie de câteva săptămâni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat pentru MEDIAFAX că există întârzieri în aprovizionarea cu vaccinul Hexacima la nivel naţional.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma producătoare a fost semnat în luna martie, însă producătorul nu a putut asigura stocul. Problema ar urma să fie remediată în următoarele zile, urmând să fie semnat un nou contract, au mai spus surse citate de Mediafax.

Spre exemplu, în judeţul Dolj reprezentanţii medicii de familie susţin că întârzierea este de două luni. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au declarat că au făcut comandă la Ministerul Sănătăţii, dar până acum dozele de vaccin nu au fost trimise în judeţ.

„Noi am făcut comandă, aşteptăm aprovizionarea. Ministerul Sănătăţii cumpără vaccinul de pe piaţa externă şi durează. Când le primim, le repartizăm medicilor de familie şi vor relua vaccinarea. Noi consumăm cam 1.500 de doze pe lună”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Post-ul Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Criza de vaccin Hexacima: Mii de bebeluşi nu pot fi imunizaţi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Preşedintele clubului Fenerbahce, achitat în cazul meciurilor aranjate din Turcia

Preşedintele clubului Fenerbahce, achitat în cazul meciurilor aranjate din Turcia – Preşedintele clubului Fenerbahce, Aziz Yildirim, şi alţi şase suspecţi au fost achitaţi, vineri, în cazul meciurilor aranjate din Turcia, …]

Sport 0 Comentarii

ANALIZĂ / Cum ar putea arăta lotul de 23 de jucători al României la turneul final! Marea miză a lui Gică Hagi pentru EURO 2016: Ianis la EURO!!

ANALIZĂ / Cum ar putea arăta lotul de 23 de jucători al României la turneul final! Marea miză a lui Gică Hagi pentru EURO 2016: Ianis la EURO!! – ”De …]

Sport 0 Comentarii

Horia Tecău, despre cel mai important obiectiv din 2016: ^”Nu vrem orice medalie, ci pe aceea de aur la Olimpiadă!”

Horia Tecău, despre cel mai important obiectiv din 2016: ^”Nu vrem orice medalie, ci pe aceea de aur la Olimpiadă!” – Horia Tecău și Florin Mergea au adus azi victoria …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*