20 aprilie 2016 Comentarii 0

Criza imigranților: Câte persoane au primit azil, în 2015, în Uniunea Europeană

Criza imigranților: Câte persoane au primit azil, în 2015, în Uniunea Europeană

Mai mult de 330.000 de persoane au primit azil în statele Uniunii Europene în anul 2015, conform datelor prezentate de Eurostat. În 2014, țările din blocul comunitar au acordat azil unui număr de puțin peste 180.000 de solicitanți.

Dintre cele peste 330.000 de persoane, aproape jumătate au primit azil în Germania, principala țară de destinație în actuala criza a imigranților. Mai exact, Berlinul a acordat anul trecut protecție unui număr de 148.215 persoane, o creștere cu 212% comparativ cu 2014. Peste 100.000 dintre acești solicitanți proveneau din Siria, potrivit Eurostat.

De astfel, sirienii formează mai mult de jumătate dintre cei cărora li s-a acordat statutul de refugiat.  De fapt, aproape toți sirienii care au ajuns în Uniunea Europeană și-au văzut aprobate cererile. Aceștia sunt urmați de urmați de eritreeni (8%) și de irakieni (7%).

Pe locul al doilea în topul țărilor care au acordat azil s-a aflat Suedia, cu 34.470 de cereri aprobate, transmite Agerpres. Urmează Italia — 29.630, Franța — 26.015, Marea Britanie — 17.920, Austria — 17.750, Olanda — 17.045.  Statele membre cu cele mai puține cereri aprobate, sub 100, au fost Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia și Slovacia.

Potrivit Eurostat, statele UE au preluat și refugiați direct din afara teritoriului Uniunii, de pildă din tabere de refugiați din vecinătatea Siriei. Peste 8.000 de persoane au ajuns în UE pe această cale în 2015, majoritatea în Marea Britanie, Suedia și Finlanda.

Europa se confruntă cu cel mai mare aflux de migranți și refugiați după Al Doilea Război Mondial. Potrivit datelor UNHCR, 1.015.078 de imigranți au ajuns în Europa pe mare. De la începutul acestui an și până acum, 179.552 de oameni au ajuns pe teritoriul european.

Post-ul Criza imigranților: Câte persoane au primit azil, în 2015, în Uniunea Europeană apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Criza imigranților: Câte persoane au primit azil, în 2015, în Uniunea Europeană

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un antrenor român semnează azi un contract cu o echipă din străinătate | EXCLUSIV

Un antrenor român semnează azi un contract cu o echipă din străinătate | EXCLUSIV – Antrenorii români de fotbal continuă să aibă căutare în străinătate. Chiar și cei fără prea …]

Sport 0 Comentarii

Scandal între fete: ”Venus, vrei un ceai sau o cafea?” / VIDEO

Scandal între fete: ”Venus, vrei un ceai sau o cafea?” / VIDEO – Jucătoarea de tenis Venus Williams, fost lider mondial, a câștigat turneului WTA de la Wuhan, China, după …]

Sport 0 Comentarii

Adrian Ungur a pierdut toate meciurile susținute în 2016

Adrian Ungur a pierdut toate meciurile susținute în 2016 – Jucătorul de tenis român Adrian Ungur și italianul Andrea Arnaboldi au fost învinși cu 6-2, 6-0 de perechea franceză David Guez/Alexandre …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*