9 mai 2016 Comentarii 0

Cronică TV de Alice Năstase Buciuta | Pentru o viaţă sănătoasă, abţineţi-vă niţel de la mâncare!

Cronică TV de Alice Năstase Buciuta | Pentru o viaţă sănătoasă, abţineţi-vă niţel de la mâncare!

Mesajele din jurul nostru sunt, într-o proporţie absolut copleşitoare, despre mâncare. Pauzele publicitare sunt pline de reclame la dulciuri, la mezeluri, la băuturi mai mult sau mai puţin însiropate, la condimente, la ustensile pentru prăjit, gătit, călit… De pe stânga şi de pe dreapta drumului se hlizesc la noi, de pe nişte panouri imense, porţii de tocăniţă, mese pline cu de toate sau rafturi cocoşate de bunătăţi, ca recomandări ale unor restaurante, supermarketuri sau locuri în care se organizează nunţi şi botezuri pline de fast şi de calorii.

Şi întrucât trăim vremuri în care românii nu mai vor să ia pe nimeni acasă – “Ia-l acasă!” a devenit un fel de înjurătură către toţi cei miloşi – celebra ospitalitate românească se rezumă la întâlniri la masă în oraş, invitaţii acasă la cină sau la prânz, sau, dacă vizitele sunt mai scurte, măcar la câteva gustări sau feluri de prăjituri aşezate sub nasul musafirului care, din politeţe, îngurgitează nişte bombe calorice, spre mulţumirea tuturor celor de faţă.

Aşa că nu m-am minunat că reclamele au trecut la nivelul superior de îndemn la consum şi am văzut de curând un spot publicitar în care o voce de domn afectat zicea ceva de genul: “Viaţa e despre: masa e gata, copiii!; Hai la noi că am gătit ceva bun!; Mi-e poftă de ceva dulce!; Mamă, ce bună e ciorba asta!” şi alte câteva îndemnuri la haleală prelungă şi plină de pofte.

După reclamele înţesate de imagini cu farfurii, cratiţe şi oale pline, vin cele în care, după mesele ultrahipermegacopioase te apucă durerile, balonările, înţepăturile de bilă, de ficat, de stomac, de maţe şi de alte măruntaie agresate cu prea multă mâncare. Şi atunci ţi se recomandă pastile care să te facă să nu regreţi că ai mâncat prea mult, iar data viitoare să fii pregătit şi să poţi mânca şi mai mult, până crăpi. Dar n-o să crăpi, fiindcă ai la tine pastiluţa-minune!

Între avertismentele care ne spun că pentru o viaţă sănătoasă ar trebui să facem mişcare minimum 30 de minute pe zi, să bem cel puţin doi litri de apă şi să renunţăm la consumul excesiv de alcool, ar trebui, probabil, inserat şi unul care să ne roage să ne odihnim mai mult maxilarele şi mandibulele atât de obişnuite cu mestecatul, încât nu mai stau, între mese şi gustări, nici măcar 30 de minute pe zi. Dar s-ar supăra, atunci, toţi bogaţii producătorii de ispite care ne fac să fim obezi, sedentari, lăcomiţi, dar fericiţi…

Post-ul Cronică TV de Alice Năstase Buciuta | Pentru o viaţă sănătoasă, abţineţi-vă niţel de la mâncare! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cronică TV de Alice Năstase Buciuta | Pentru o viaţă sănătoasă, abţineţi-vă niţel de la mâncare!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Minerii şi energiticienii vor ajunge luni dimineaţă în Capitală pentru a protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia!

Minerii şi energiticienii vor ajunge luni dimineaţă în Capitală pentru a protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia! –  50 de mineri şi energiticieni au plecat în urmă cu o …]

Sport 0 Comentarii

Mourinho riscă mai multe etape de suspendare pentru discriminare sexuală

Mourinho riscă mai multe etape de suspendare pentru discriminare sexuală – Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, va fi audiat de o comisie a federaţiei engleze după scandalul pe care l-a …]

Sport 0 Comentarii

Veşti proaste de la RATB! Tariful de călătorie se va majora!

Veşti proaste de la RATB! Tariful de călătorie se va majora! – Veşti proaste pentru bucureştenii care circulă cu mijloacele de transport în comun. Tariful de 1,3 lei pentru o …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*