8 mai 2016 Comentarii 0

Cronica TV de Simona Catrina | De la caviarul lui Versace la hamsiile lui Vârlan

Cronica TV de Simona Catrina | De la caviarul lui Versace la hamsiile lui Vârlan

E minunat să te trezești duminica dimineața în aburi de cafea aromată.Dar scap repede de acest supliciu, când deschid televizorul. La Antena 3, dau de unul care cică e celebru, un șmecher de bani gata, care își spune Versace. Că doar n-o să aibă porecle din astea banale, ca toți triștii, adică apelative de genul Poponeț, Syda sau Salam sau Parizer. Ei, deci Versăcică ăsta mănâncă la marele mic dejun vreo patru culori de icre (negre, portocalii, albastre, mov… mă rog).

Ziua a continuat într-o notă optimistă, televizoarele au țipurit știri bune. Un reactor de la Cernavodă s-a închis pentru 50 de zile, ceea ce va duce la inflamarea facturilor la curent electric. „Deci nu ne mai putem baza pe eoliene, așa că trebuie să se găsească o soluție”, bâzâie un reporter care mai avea un pic și izbucnea în hohote de plâns. N-am priceput, totuși, ce legătură au eolienele cu centrala atomică. Poate că reporterică și-a notat textul pe o fițuică pe care a lipit-o de camera de filmat și, fiindcă i-o flutura vântul, a sărit și el un rând, din greșeală. O fătucă pe care un reporter a întrebat-o ce părere are despre o expoziție de artă plastică a scârțâit în microfon: „Îmi place să văd că și în anii ’20 se făceau multe chestii”. Exact! Așa am ajuns să avem atâtea muzee splendide, pline de chestii.

Nu există știri plăcute. Singurele materiale despre frumusețile patriei sunt cele sponsorizate de fundații care trebuie să-și justifice cheltuiala. Așa mai prinzi câte o imagine cu mânăstiri istorice, țărănei veseli și ghemotoace de floricele. În rest, numai roți în sus, brancardieri, spitale cu gândaci, mititei expirați, cireșe mai scumpe decât vodca și alte forme de progres și bunăstare.

Ca și cum n-am fi avut destule emisiuni cu bucătăreală (mai de fițe, mai ca la birt, depinde ce public țintă și-a ales fiecare), Prima TV are un concurs îngrozitor de culinar, „Mama mea gătește mai bine”, avându-l drept tartor de lux pe maestrul Horia Vârlan. Două zânici împiedicate, secondate de mamițele lor, gătesc niște capodopere, cu cronometrul pornit. Una dintre concurente a avut de efectuat hamsii cu mămăligă și usturoi – adică o mâncare pe care numai un maestru bucătar școlit la Milano o poate desăvârși. La final, un mușuroi de pește ars, străjuit de un deal de mămăligă bleagă, plus o băltoacă de usturoi, au fost jurizate persiflant. Emisiunea nu e nici amuzantă, nici utilă. E un joc nătăfleț de-a prăjeala, croit parcă special ca să arate că, în ziua de azi, femeia trebuie să știe să se îmbrace (sau, și mai bine, să se dezbrace), nu are nevoie să taie ceapă. E mai interesant să taie frunză la câini. De ce să frământe cornulețe, când poate să frământe portofele?

Post-ul Cronica TV de Simona Catrina | De la caviarul lui Versace la hamsiile lui Vârlan apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Cronica TV de Simona Catrina | De la caviarul lui Versace la hamsiile lui Vârlan

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Derby european la fete, în Capitală: CSM București – Corona Brașov

Derby european la fete, în Capitală: CSM București – Corona Brașov – Etapa a 20-a a Ligii Naționale feminine de handbal de încheie azi, la Sala Polivalentă din Capitală, cu …]

Sport 0 Comentarii

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, președintele de imagine al Stelei, și-a propus să facă unele schimbări în viața sa, iar prima decizie a fost luată în urmă cu două luni, când a renunțat la țigări.

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, președintele de imagine al Stelei, și-a propus să facă unele schimbări în viața sa, iar prima decizie a fost luată în urmă cu două …]

Sport 0 Comentarii

Echipa feminină de spadă a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires

Echipa feminină de spadă a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Buenos Aires – Echipa feminină de spadă a României a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Buenos …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*